Societat

Hipra eleva les previsions de producció a entre 600 i 900 milions de dosis

Els laboratoris Hipra, que han rebut aquesta setmana l’aprovació de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) per començar els assajos amb humans de la seva vacuna contra la Covid-19, han elevat les seves previsions de producció de 400 a entre 600 i 900 milions de dosis anuals. 

Una portaveu de la companyia ha confirmat que aquesta és la forquilla que es pot aconseguir el 2022 si se superen tots els filtres previs a la sortida al mercat de la vacuna.

La producció encara podria incrementar-se el 2023, tot i que dependrà de l’evolució de la pandèmia i la demanda que es produeixi llavors, amb el que, de moment, el que es confirma és aquest augment que pot anar més enllà del doble de la previsió inicial si s’assoleixen els 900 milions de dosis anuals.

La fase que comença aquest proper dilluns, dia 16, és la de la selecció de voluntaris per a aquests assajos clínics amb humans, que es duran a terme als hospitals Trueta de Girona i Clínic de Barcelona.

Posteriorment, a l’octubre, es coneixerà la dosi més adequada per aplicar-la en humans i es procedirà a un estudi amb moltes més persones en diferents centres sanitaris d’Espanya i, possiblement, Portugal i Itàlia.

Hipra treballa amb l’estratègia que la seva vacuna serveixi de recordatori a Europa pels qui ja han rebut la pauta completa, tot i que la seva investigació manté també la via convencional per a països en els que molta població encara no ha accedit a cap procés d’immunització

La previsió és que, si se superen els diferents filtres, la PHH-1V, que és com es denomina la vacuna que es fabricarà en aquests laboratoris amb seu a Amer, surti al mercat el primer trimestre de 2022 en el millor dels casos o en el segon des d’una previsió més realista, en opinió dels seus responsables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona