Societat

El Consell de l’Alt Empordà també vol nous accessos a l’AP-7

Se suma a la petició feta per la Cambra de Comerç i la Diputació i reivindica la construcció de les sortides de Capmany i Figueres oest

La subdelegació assumeix que calen canvis, però no concreta quins

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà s’ha sumat a les peticions de la Cambra de Comerç de Girona, la Diputació i altres organismes de crear cinc nous accessos a l’AP-7 a les comarques gironines, segons va informar ahir l’ACN. El Consell Comarcal de l’Alt Empordà reivindica, a través d’una declaració que va fer pública ahir, la construcció de les sortides de Capmany i Figueres oest (que connectaria amb Vilafant).

A més, el Consell Comarcal també aposta per potenciar l’accessibilitat en àrees logístiques que es consideren estratègiques, com ara la Jonquera sud o la zona de Figueres bord. Des de l’Alt Empordà assenyalen la necessitat d’adaptar l’N-II en funció del volum de trànsit en cada tram, però que els pressupostos estatals incloguin una partida per al desdoblament de la ronda de Figueres.

Per altra banda, els membres del govern del Consell Comarcal de l’Alt Empordà exigeixen una compensació als ajuntaments que deixaran de percebre l’IBI que fins ara ingressaven de la concessionària de l’AP-7. Consideren que aquesta pèrdua tindrà conseqüències greus per als pressupostos municipals, uns números que s’han convertit en l’ase de tots els cops.

Més implicació de l’Estat

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà demana a l’Estat que s’impliqui en el manteniment de la zona nord de l’AP-7, adduint que és la porta d’entrada per a molts visitants i, també, que és una part turística molt important a la demarcació. Per això consideren que cal tenir especial sensibilitat en el manteniment de les àrees de servei, de descans i dels vials.

Finalment, creuen que l’alliberament de peatges de l’AP-7 ha de representar una oportunitat per al desenvolupament de la mobilitat al territori. Malgrat tot, demanen una acció conjunta a l’hora de resoldre tots els reptes que es plantegin.

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà presentarà properament aquesta declaració al consell d’alcaldes de l’Alt Empordà per veure si aconsegueix el suport de la majoria de representants municipals.

Els canvis, en estudi

En relació amb la construcció, millora i acabament d’accessos a l’autopista que li reclamen diverses institucions gironines, el subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, va reconèixer ahir que s’hauran de fer alguns d’aquests canvis, si bé no els va concretar. En una roda de premsa que va fer ahir al peatge de la Jonquera, acompanyat d’agents dels Mossos, la Policía Nacional i la Guàrdia Civil, el subdelegat va recordar que el govern espanyol ha encarregat un estudi i diu que cal mirar tots els que s’han demanat. “S’ha d’estudiar, però és clar que hi ha coses que cauen pel seu propi pes, però cal valorar-ho bé i no precipitar-nos”, va declarar.

El subdelegat del govern espanyol a Girona va subratllar que s’ha complert el compromís del govern de l’Estat d’aixecar els peatges, una decisió que, segons va indicar, “va en benefici de la ciutadania”. “Recordo que quan es va anunciar que l’agost de 2021 s’acabarien els peatges molts van riure pensant que no es faria. I ja hi som”, va declarar.

Bramon va afegir que l’alliberament de l’autopista suposarà també un canvi per a aquesta via que fa d’entrada i sortida a França.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.