Societat

L’alcalde del Prat celebra la rectificació del Govern, però li demana actuar davant Aena

Mijoler reclama una reunió de la taula institucional del Prat

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha celebrat aquest diumenge la rectificació del Govern pel que fa a l’ampliació de l’aeroport del Prat, però li ha reclamat que actuï davant Aena perquè es modifiqui el Document de Regulació Aeroportuària (DORA) o bé que s’oposi al fet que el Consell de Ministres aprovi aquest document amb el seu actual redactat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Mijoler ha celebrat que el Govern digués ahir que no avalarà cap proposta que impliqui “destrossar” l’espai natural protegit de la llacuna de la Ricarda, un tancament de files que es va produir després de les discrepàncies internes entre els seus socis aflorades el divendres.

“El president (Pere Aragonès) ha d’exigir a Aena que modifiqui el DORA o que no el portin (al Consell de Ministres)”, atès que “no hi ha consens” amb el territori, ha argumentat l’alcalde, un dels més crítics amb aquesta ampliació de l’aeroport.

L’alcalde del Prat de Llobregat, el municipi on està situat l’aeroport, ha assegurat: “Aena ha deixat molt clar que no presentaria l’acord al Consell de Ministres si no era amb consens amb el territori, per la qual cosa el Govern ho té molt fàcil. Si realment no ho vol, solament ha de dir que no, igual que hem fet l’Ajuntament del Prat i el de Barcelona”.

Mijoler ha admès que “celebren” que ara el Govern hagi expressat públicament que la destrucció de la Ricarda és una línia vermella però que creu que “s’ha arribat fins aquí perquè se’ls ha posat en aquesta situació”. En aquest sentit, remarca que en la reunió de divendres el Govern “va donar el vistiplau” al DORA i que va ser l’Ajuntament qui després va denunciar a explicar l’”abast” del document.

L’alcalde ha reclamat que es convoqui una taula institucional per seguir parlant sobre aquesta polèmica ampliació, i ha lamentat que després de l’acord segellat a principis d’agost entre el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i el Govern no es tornés a convocar aquest fòrum.

L’alcalde del Prat també ha assegurat que participarà a la manifestació que hi ha convocada el 19 de setembre contra l’ampliació de l’aeroport. “Allà hi serem, fen costat als moviments socials que també volen expressar la seva oposició”, ha afirmat. Segons ha dit, hi ha més de 50.000 persones que ja han signat el manifest i més de 900 entitats de tot el país que hi donen suport. “El posicionament del territori està essent molt clar”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia