Salut

Salut intensifica la vacunació sense cita prèvia a les universitat i a la ciutat de Barcelona

Activa punts mòbils de vacunació sense cita prèvia en diferents barris de la capital catalana per reduir les desigualtats vacunals

El Departament de Salut obrirà punts de vacunació sense cita prèvia a totes les universitats catalanes a partir del proper dilluns, tal com ja va fer a la UAB dimecres passat coincidint amb l’inici del curs, una de les fórmules escollides per incentivar que els joves es posin la vacuna anti-Covid.

Segons ha informat Salut, aquests centres de vacunació estaran oberts durant unes tres setmanes i seran per posar primeres dosis de Pfizer i Moderna.

A la ciutat de Barcelona s’obriran a partir del dimarts tres punts de vacunació dirigits a la comunitat universitària, encara que la intenció és obrir més els propers dies.

El dimarts, 14 de setembre, s’iniciarà la vacunació al Campus Nord, punt habilitat per la Universitat Politècnica de Barcelona i el dimecres dia 15, al Campus Sud, habilitat per la Universitat de Barcelona, mentre que el dia 22 de setembre començarà la vacunació en un punt de la Universitat Pompeu Fabra.

Barcelona

A la ciutat de Barcelona, dins d’aquesta estratègia de vacunació encaminades a aconseguir la màxima cobertura vacunal, el passat 20 d’agost es va engegar l’estratègia de vacunació comunitària sense cita prèvia amb el programa de vacunació als barris amb baixa cobertura vacunal i necessitats específiques, dirigit a persones amb dificultats d’accés a la vacunació, i que està previst que acabi el dia 8 d’octubre.

En la primera fase són 13 actuacions a 12 barris: Raval, Turó de la Peira, Trinitat Vella, la Mina, Bon Pastor, Poble-Sec, Ciutat Meridiana, la Marina del Port, Gòtic, Canyelles, Fort Pienc i Can Paguera.

Girona, Tarragona, Lleida, Manresa, Reus i Vic

El Departament de Salut de la Generalitat habilitarà els propers 14 i 16 de setembre dos punts de vacunació sense cita a la Universitat de Girona (UdG).

El dia 14 l’espai estarà operatiu al menjador d’estudiants del Campus Montilivi, i el dijous 16 es traslladarà a la Facultat d’Educació i Psicologia del Campus Barri Vell.

A Tarragona, Salut habilitarà dilluns que ve dos punts de vacunació sense cita a la Universitat Rovira i Virgili (URV), que estaran oberts fins al 16 de setembre.

Al Campus Catalunya de la URV vacunaran de dilluns al dijous de la setmana vinent, i al campus Bellissens de Reus (Baix Camp), la vacunació serà dilluns i dimarts.

Tant la Regió Sanitària Camp de Tarragona com la URV no descarten obrir algun punt més en altres campus quan els estudiants s’incorporin a les classes les properes setmanes.

També dilluns, un equip de vacunació s’instal·larà al vestíbul de l’edifici de la UPC a Manresa, on durant tota la setmana vacunarà professorat i estudiants que encara no s’hagin posat la primera dosi.

Les properes setmanes se sumaran els campus de VUC i de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat de la Catalunya Central, i al campus d’Igualada de la Universitat de Lleida.

També coincidint amb la primera setmana del curs, Salut obrirà dimarts que ve punts de vacunació sense cita prèvia a la Universitat de Lleida (UdL); dimarts vacunarà al Rectorat i a la Facultat de Ciències de la Salut, dimecres al campus de Cappont, i dijous a l’ETSEA.

Els punts de vacunació sense cita de la UdL se sumen a cinc centres més distribuïts a Lleida, Tàrrega, Alcarràs, Mollerussa i Balaguer, on se segueix vacunant també sense cita prèvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona