Societat

Punt i a part a la Fira de Sant Martirià

La cita banyolina de bestiar busca l’especialització i renuncia a Firestany

La tradicional Fira de Sant Martirià de Banyoles , que se celebrarà entre divendres i diumenge a la Draga, presenta aquest any un canvi de gran abast, que és la desaparició de la fira multisectorial Firestany, que tenia lloc dins del pavelló i que serà substituïda per una sèrie de propostes de caire tècnic i professional sobre el món del cavall, la ramaderia en general i, en concret, les races autòctones.

Aquesta novetat és un punt d’inflexió a partir del qual es vol anar especialitzant la trobada banyolina ( originària del segle XIV ) perquè es consolidi com un dels referents de les fires de bestiar rossam i esdevingui el lloc de trobada anual per tractar les races de ramaderia i aviram autòctones. De moment s’hi han programat xerrades i taules rodones, i en pròximes edicions es preveu que també hi hagi estands del sector ramader.

Mantenir les essències

El programa d’aquest any va ser presentat ahir pels directius de l’associació organitzadora Joan Frigoler i Jaume Martí, i la regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa. “L’essència es manté”, van recalcar, referint-se al fet que el pal de paller de Sant Martirià continuaran sent les exhibicions i els concursos de cavalls i les mostres i competicions morfològiques. De races autòctones se n’hi podran veure una vintena (de gossos a ases, passant per xais, cabres coloms i gallines) d’entre les quals destaca la gallina paradís , recentment recuperada. No hi faltaran tampoc la fira d’artesania i un espai (Raça Tast) on degustar plats elaborats amb productes de proximitat. La jornada de divendres es reserva a les visites escolars. Ahir ja s’havia confirmat la presència d’un miler de nenes i nens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia