Societat

Restablert el servei d’aigua a 60 poblacions de Tarragona

El Consorci d’Aigües de Tarragona ha reparat la canalització avariada dissabte

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha restablert aquesta tarda al complet el servei d’aigua a uns seixanta municipis de la província de Tarragona i a unes 25 indústries, en haver culminat la reparació de la canalització d’aigua avariada des d’aquest dissabte.

Aquest ens ja havia començat a restablir aquest matí el subministrament d’aigua de l’Ebre a ajuntaments i indústries de la província a què dóna servei, però ho ha pogut fer de forma completa a primera hora de la tarda, tal com estava previst, segons ha informat cap a les 14:30 hores en un comunicat.

Es tractava d’una avaria de calat, ja que el Consorci subministra aigua en alta, és a dir, que potabilitza aigua procedent de l’Ebre a través de la planta de l’Ampolla (Baix Ebre) i després la canalitza a través de la xarxa de distribució a ajuntaments i indústries de la província.

Amb tot, l’avaria, produïda en una canonada de formigó, no ha tingut afectació sobre la població, ja que els ajuntaments tenen els seus propis recursos, com pous o dipòsits, per proveir-se d’aigua potable.

El Consorci ha assegurat en un comunicat que el seu personal ha treballat durant 30 hores per poder restablir el servei al més aviat possible als seus consorciats, i ha agraït la col·laboració i comprensió dels afectats, que durant aquest temps no han pogut disposar d’aigua procedent d’aquesta via.

Segons havia recalcat aquest matí el Consorci, el tram de canonada danyat va ser inspeccionat al juny de l’any passat, arran d’una avaria detectada mesos abans, sense que es constatés cap anomalia significativa.

Concretament, al gener de 2020 va col·lapsar un tram de la canonada principal de la infraestructura del Consorci en el terme municipal de L’Ampolla, per la qual cosa es va encarregar un estudi de l’estat de la conducció, que té una longitud de 75 quilòmetres.

Després de les inspecció duta a terme al juny, que no va detectar anomalies de rellevància, es van substituir cinc trams de la canonada principal que sí patien patologies greus, un d’ells a escassos metres del punt que va col·lapsar ahir.

El CAT s’ha posat en contacte amb el Centre Superior de Recerques Científiques (CSIF) per investigar conjuntament els motius que han causat el col·lapse de la canonada principal de la xarxa, una avaria que l’entitat ha qualificat d’”estructural”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona