Medi ambient

Porta a porta a Llambilles, Quart i Fornells, l’1 de març

El nou model quasi fa doblar el reciclatge a Aiguaviva, Sant Gregori i Campllong

El sistema de recollida porta a porta creix i creixerà a la comarca del Gironès. L’1 de març els municipis de Quart, Llambilles i Fornells de la Selva el començaran a implementar, com ja han fet, des de l’1 de desembre, Sant Gregori, Aiguaviva i Campllong. En aquests tres municipis, han fet balanç del primer mes de recollida, en què gairebé han doblat el percentatge de recollida selectiva.

Segons les primeres dades aportades pel Consell i els ajuntaments, a Sant Gregori (4.012 habitants) podrien passar del 49,13% de reciclatge del 2020 al 95% amb el porta a porta, segons explica l’alcalde de Sant Gregori, Quim Roca (Junts), que és alhora el president del Consell Comarcal del Gironès. A Aiguaviva i Campllong, reciclaven el 48,97% i el 55,19% el 2020 i ara també s’acostaran al 95%, segons fonts del Consell.

A Sant Gregori, Aiguaviva i Campllong, el 90% dels usuaris (veïns) ja tenen el material per reciclar amb el nou sistema. I dels que tenen el material, el 94% l’han posat en pràctica a Aiguaviva, al davant del 89% de Sant Gregori i el 82% a Campllong.

Els últims, al maig

Fins a catorze municipis optaran pel porta a porta. Els últims a fer-ho seran, al maig, Sant Julià de Ramis-Medinyà i Sarrià. Després de Quart –3.856 habitants segons l’Idescat del 2021–, Llambilles i Fornells, tocarà a Bescanó, que ho farà el 15 de març. L’1 d’abril serà el torn de Bordils, Cervià, Flaçà, Juià i Sant Joan de Mollet.

Amb el porta a porta, l’objectiu estratègic del Consell és superar el 75% de reciclatge. Segons informa el Consell Comarcal, amb els percentatges del primer mes compleixen “els objectius d’Europa d’assolir el 65% en reciclatge i de reduir fins al 10% els residus que van a l’abocador”. El canvi de sistema a la comarca disposa d’una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya de 385.000 euros “per sufragar part del cost de les inversions i del nou servei durant els dos primers anys”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia