Urbanisme

L’antic ajuntament de Caldes es transformarà en una nova biblioteca i un centre cívic

El projecte tindrà un cost de prop de 4 milions d’euros

El ple també aprova que es posi en servei de lloguer un habitatge d’ús compartit per a joves del municipi

L’edifici de l’antic ajuntament de Caldes de Malavella serà reformat i, combinant-ho amb l’actual edifici de la biblioteca que hi ha tocar, tot el conjunt es transformarà en un nou equipament que serà biblioteca i centre cívic. El ple d’aquest dilluns va aprovar la tramitació del projecte, que l’alcalde, Salvador Balliu, qualifica com “un dels més importants que s’impulsen al poble” i que en total tindrà un cost de prop de 4 milions d’euros (3.691.066 d’obra i 293.264 de mobiliari). La previsió és que s’executi en un període de tres anys perquè estigui acabat el 2024. Sergi Mir, tinent d’alcaldia, va detallar que l’equipament ocuparà uns 1.600 m² i serà l’epicentre de l’activitat cultural a Caldes amb sales per a infants i joves, per a les entitats, per fer-hi exposicions i conferències, a més d’un espai per a la ràdio.

Abstencions

El projecte es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern (JxCat i el PSC) i el suport de dos dels quatre partits a l’oposició (Ciutadans i En Comú Podem). ERC i Som Caldes es van abstenir i van dir que el projecte era “un pèl massa gran” (ERC) i van qüestionar el cost del manteniment que suposarà (ECP).

Un habitatge per a joves

En el mateix ple també es va aprovar que s’habiliti un habitatge que ha adquirit l’Ajuntament per posar-lo a disposició dels joves del municipi en règim de lloguer temporal.

La iniciativa va dirigida a joves d’entre 18 i 35 anys, amb el criteri previ d’estar empadronats a Caldes i per un període màxim de dos anys. Segons dades de l’Ajuntament, aquest segment de població representa un 19% del municipi i la voluntat és la de facilitar que aquests joves es quedin a Caldes i evitar que marxin pel fet que no troben habitatge disponible a preus més assequibles al poble. El projecte es va aprovar per unanimitat del consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia