Societat

gastronomia

Nova etapa de La Casa del Cura

Des dels seus inicis, el restaurant La Casa del Cura de Salou ha tingut diverses etapes. La darrera comença a mitjan 2009, quan la direcció de l'establiment va tornar a la propietat, Dolores Roda Molina. A l'abril passat, s'hi va incorporar com a xef un cuiner, Juan Carlos González que, com a professional, presenta un currículum brillant en què consten restaurants destacats de la geografia catalana. En aquesta etapa nova, La Casa del Cura ofereix una cuina mediterrània tradicional, ben feta i presentada, amb tocs d'autor, per la inquietud i dels coneixements culinaris del xef. La carta comença amb unes propostes per picar, com bunyols de bacallà, calamars a l'andalusa, musclos al vapor i a la marinera, cloïsses… Després vénen els entrants, en què hi ha diverses amanides i carpaccios i també plats com el mi-cuit de foie gras caramel·litzat amb panses i el tàrtar de tonyina macerada amb soja, que són molt sol·licitats. A continuació vénen els segons, en què destaquen els peixos a la sal (llobarro, orada…) i les carns a la brasa (secret ibèric, entrecot, filet…) acompanyades de salses de rocafort, pebre, o vi negre. Com a especialitats, també hi ha el rap amb escalivada, en textures, i el filet amb mango, foie gras i reducció de moscatell. La carta també incorpora els arrossos i suquets (arròs caldós de llamàntol, suquet de rap, cloïsses i patata, potatge de llamàntol amb cigrons) i el viver (ostres, cabra, llamàntol). Finalment, la carta incorpora uns suggeriments del xef com les gambes vermelles de Palamós, el gaspatxo amb llagostins, costelles de xai a la segoviana i la desconstrucció d'un Mac-Cura. A l'hora de les postres, tot un clàssic, el pa amb oli i xocolata, entre altres alternatives, també molt interessants, com ara creps de poma gratinada. El restaurant també ofereix un menú de 20 euros.

El menjador, situat en un local de vidre envoltat de jardí, presenta una decoració càlida i acollidora i està dirigit per Eduardo Rojas. La carta de vins té cap a 90 referències, amb una selecció molt acurada i reconeguda. Hi ha una terrassa arbrada agradable en què destaca la gran figura d'un monjo obès. A les nits d'estiu, sopar a la terrassa és una experiència molt agradable. El vi de la casa és el Fernández de Piérola, blanc o negre, criança.

Adreça:
Carrer Osca, 3. (43840) Salou
Correu electrònic:
Horari:
de 13.00 h a 15.30 h i de 20.30 h a 23.00 h (a l'estiu i els festius, fins a 23.30 h). No tanca
Serveis:
American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Terrassa. Pàrquing Lubesa proper, amb descompte


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

Inspecció de Treball veu dèficits en la retirada d’Amiant a l’antiga Cacaolat

bacelona
Societat

Manresa implanta a tot el municipi un sistema avançat de recollida de residus

Manresa

Premi a un pla d’atenció a les insuficiències cardíaques de Bellvitge

L’Hospitalet de Llobregat
Medi ambient

L’Atles de biodiversitat de Barcelona incorpora 450 noves espècies

Barcelona
Salut

La calor incrementa el risc d’hospitalització per trastorns metabòlics i obesitat

barcelona

Creu Roja va atendre a les comarques gironines 32.263 persones en el 2023

GIRONA

El Consorci de Solius revisa a l’alça les tarifes per eixugar el dèficit pels tancaments

SANTA CRISTINA d’ARO

La unitat d’hospitalització a domicili del Trueta arriba als 200 pacients atesos en els set mesos

GIRONA

Augment de les franges de protecció d’incendis i del pressupost a Sant Cugat

Sant cugat del Vallès