Societat

Acollida immediata de 139 visitants ucraïnesos

El govern, el vicecònsol d’Ucraïna i el comitè d’acollida de refugiats es coordinen en una reunió a Palau

El govern català, el vicecònsol d’Ucraïna i el Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades de la Generalitat es van reunir ahir a Palau per coordinar el dispositiu d’acollida dels ucraïnesos que eren a Catalunya de visita en l’inici de la invasió militar del seu país per Rússia. Ja són 73 les persones que estan hostatjades en albergs a Coma-ruga i Vic, sobretot, però també els de Barcelona i l’Espluga de Francolí estan en disposició de rebre més persones. El vicecònsol ucraïnès, Artem Vorobyov, va avançar que podrien ser fins a 139 les persones del seu país estan en aquesta situació.

Per altra banda, el govern també va expressar la seva voluntat d’acollir també altres refugiats del país que puguin arribar pròximament a Catalunya. Actualitzat el cens sobre la comunitat ucraïnesa resident a Catalunya, la portaveu de l’executiu informava ahir que es tracta de 22.000 persones, a les quals s’oferirà el suport que permeten les competències de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]