Societat

La UdG reconeix la tasca de l’observador meteorològic Josep Pascual

Li agraeix la recopilació i compartició de dades que han esdevingut imprescindibles per a la detecció i comprensió del canvi climàtic

La Universitat de Girona (UdG) va reconèixer divendres, en una jornada sobre la problemàtica de l’aigua i l’emergència climàtica, la tasca de l’observador meteorològic de l’Estartit, Josep Pascual en la recollida de dades meteorològiques que han posat de manifest el canvi climàtic.

Nascut l’any 1950 i topògraf de professió, Josep Pascual és un apassionat de la meteorologia. Va començar a recollir dades del mar i l’atmosfera de l’Estartit quan només tenia 15 anys, i va donar lloc a una de les bases de dades meteorològiques més llarga i completa del país. Des d’aleshores, la seva col·laboració ha estat crucial per nombroses investigacions científiques i el Servei Meteorològic de Catalunya, fins al punt que la NASA ha reconegut la importància de la seva tasca. Per aquest motiu, la UdG va voler agrair-li la seva tasca altruista de recopilació i compartició de dades que han esdevingut imprescindibles per a la detecció i comprensió del canvi climàtic a la Mediterrània Occidental.

En una entrevista publicada el 22 de febrer a El Punt Avui, Josep Pascual concloïa que en un futur caldrà adaptar-se al que vingui: “Ens haurem d’anar adaptant, però les costes, sobretot les baixes, s’aniran erosionant. La gent dels països que estan en illes baixes del Pacífic, l’Índic o el Carib haurà de marxar de casa seva. El que no podrem evitar és que els fenòmens cada vegada siguin més extrems per efecte de l’augment de temperatura.”

LA FRASE

En el futur ens haurem d’anar adaptant als canvis, i no podrem evitar que els fenòmens atmosfèrics siguin més extrems


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.