Salut

Covid

L’OMS eleva fins a 15 milions les morts per covid, més del doble de la xifra oficial de defuncions

L’OMS eleva fins a 15 milions les morts per Covid-19, més del doble de la xifra oficial de defuncions

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) eleva a 15 milions les morts causades directament o indirectament per la Covid-19 durant el 2020 i el 2021. Fins ara, la xifra oficial de defuncions registrada per l’organització és de 6,2 milions.

L’OMS ha fet aquests càlculs basats en l’excés de mortalitat, és a dir, la diferència entre les morts que va haver-hi aquests dos anys amb la mitjana dels anteriors.

Segons les dades de l’OMS, el 84% de l’excés de mortalitat s’ha registrat al sud-est d’Àsia, Europa i Amèrica i el 68% es concentra en només 10 països. Les dades també mostren que el 81% de les morts addicionals s’han produït a països amb renda mitjana i majoritàriament entre persones grans. Per gènere, el 57% eren homes i el 43% dones.

L’EMA preveu aprovar com a molt tard al setembre les vacunes adaptades a les variants de la Covid-19

ACN

 L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) preveu aprovar com a molt tard al setembre les vacunes adaptades a les variants de la Covid-19.

“La nostra prioritat és garantir que les vacunes adaptades estiguin possiblement aprovades com a molt tard al setembre perquè es puguin desplegar noves campanyes d’immunització a la Unió Europea a la tardor”, ha dit en una roda de premsa el cap de vacunes de l’EMA, Marco Cavaleri.

El portaveu ha reconegut que encara no està clar si els vaccins seran per a més d’una variant en una sola injecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia