Societat

Creu Roja reubica refugiats pels compromisos dels hotels

L’entitat intensifica els trasllats d’ucraïnesos, que en algun cas han d’anar a altres territoris de l’Estat

La Creu Roja ha hagut d’intensificar les reubicacions de refugiats ucraïnesos de molts hotels catalans a d’altres equipaments o fins i tot a d’altres territoris de l’Estat pels compromisos turístics previs que ja tenien aquests allotjaments per a la temporada alta que s’engega ara.

Fonts de la Creu Roja han explicat que aquests trasllats s’han anat fent des del principi però que ara n’han hagut “d’intensificar” el ritme per la proximitat de la temporada turística.

Els compromisos, expliquen, eren previs a la guerra i la situació humanitària i la Creu Roja ha anat intentant fer-ho “amb la major planificació possible”.

A l’hora de traslladar els refugiats, Creu Roja afirma que intenten afectar el mínim possible les persones més vulnerables i les que tenen arrelament a la zona en la qual es troben.

També procuren no desplaçar famílies que ja han escolaritzat els nens, si bé es té abans en compte l’estat de salut de la persona o si està en situació de pobresa.

De les 30.000 persones que la Creu Roja ha atès a la seva arribada a Catalunya, unes 5.000 hi reben també solució per a l’habitatge i 4.000 més han estat derivades a altres comunitats autònomes.

Tal com ha explicat el govern, a Catalunya la majoria de refugiats ucraïnesos són en cases de la diàspora del mateix país que havia arribat abans de la guerra.

Des del gremi d’hotelers expliquen que no els consta que s’estigui alliberant un nombre rellevant de llits en hotels per a turistes i han posat en valor la disposició dels hotels catalans per acollir refugiats, especialment en les primeres setmanes d’arribades massives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA