Educació

El sector del lleure alerta sobre la dificultat de trobar monitors per les tardes de setembre a les escoles

L’Acellec crea una borsa

Educació defensa que els serveis territorials treballen amb el sector per trobar el personal

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec) ha alertat sobre la dificultat de trobar monitors per all lleure de tardes al setembre a les escoles. Davant d’això, ha impulsat una borsa de treball per cercar personal disponible. Aquestes activitats cobriran la franja entre les 15.30 i les 16.30 hores, ja que d’Educació es va comprometre a oferir lleure gratuït per igualar l’horari malgrat la jornada intensiva per l’avançament del curs. La proposta d’Educació contempla un monitor per cada 16 alumnes i comptant inicialment amb els que fan el servei de migdia. Diverses veus han alertat que no seran suficients. Educació sosté que els serveis territorials treballa amb el sector per trobar el personal necessari.

L’Acellec ha apuntat que la dificultat es troba en el fet de trobar personal per treballar una hora diària. La patronal és una de les veus que veu “previsible” que amb els monitors del migdia i els de les extraescolars no es podrà cobrir tota la demanda, ja sigui per les ràtios o perquè hi haurà més demanda.

La patronal ha afirmat que “serà complex” trobar monitors a qui els surti a compte treballar en aquests condicions si no són del mateix municipi. Per això, a la borsa que han impulsat demanen als candidats que especifiquin en quin municipi volen o poden treballar, amb un màxim de cinc opcions. D’aquesta manera, els aspirants es podran agrupar per localitats i les empreses interessades podran fer cerques per cobrir cadascun dels centres educatius en els quals treballin.

Fonts del Departament d’Educació han explicat a l’ACN que s’està escoltant i analitzant diverses propostes però que fins ara cap d’aquestes té tan consens com la que va plantejar Educació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia