Educació

Inauguració de l’ampliació de l’institut Brugulat

El conseller Gonzàlez-Cambray va presidir ahir a Banyoles l’estrena d’unes obres que han suposat una inversió de 6,3 milions i que el centre d’ensenyament reclamava des de feia dues dècades

El director del centre, Rafel Juanola, va qualificar d’“històric” el dia d’ahir perquè, d’una banda, s’inaugurava un institut obert el 1987 que mai s’havia inaugurat i, sobretot, perquè es donava finalment resposta a una vella reivindicació: l’ampliació d’un recinte que al cap de poc temps d’entrar en servei ja va quedar petit. Ahir es va estrenar oficialment l’engrandiment de l’institut Brugulat de Banyoles amb unes obres pressupostades en 6,3 milions d’euros. L’ampliació s’havia començat a reclamar pels volts de l’any 2000, quan ja hi havia barracons al pati per compensar la falta d’espai. Vuit anys després, la Generalitat va anunciar que començaven els tràmits i que les obres arrancarien al cap de poc. No va ser així (va coincidir amb la crisi del 2008), però el 2015 es va tornar a anunciar l’inici imminent dels treballs. Tampoc va ser aquella la data bona i no seria fins al novembre del 2019 que començaria l’ampliació. Les obres havien de durar dos anys, però la pandèmia va fer allargar els terminis.

Compromís amb Serinyà

L’acte a Banyoles es va fer al migdia, presidit pel titular d’Ensenyament, Josep Gonzàlez-Cambray. Abans, el conseller havia estat a Serinyà, municipi que també fa anys que demana una ampliació de la seva escola, la Bora Gran, per a la qual l’Ajuntament ja ha posat a disposició del departament un espai annex al centre (on ara hi ha un aparcament, a tocar del pavelló). Gonzàlez-Cambray –van informar des d’Ensenyament– es va comprometre a incloure la inversió necessària en el pla econòmic i financer de la Generalitat. A la Bora Gran hi ha al voltant de 110 nenes i nens matriculats. Des de fa uns quants anys han de recórrer a barracons per la falta d’espai.

LA XIFRA

1.000
alumnes
aproximadament hi ha a l’institut Josep Brugulat de Banyoles aquest curs.

La conveniència de les novetats del pròxim curs

El conseller va elogiar les novetats, algunes força controvertides, que el seu departament ha decidit per al pròxim curs, com ara l’avançament de l’inici de les classes o la gratuïtat d’infantil 2 (llars d’infants). Gonzàlez-Cambray va posar el focus també en el fet que, per primer cop, a hores d’ara els equips directius ja disposen de la plantilla estructural del 2022/23. En un moment de la seva intervenció el conseller probablement més discutit del govern va reflexionar: “Com es pot dir que jo vaig en contra dels mestres? Els meus pares eren mestres.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA