Societat

Àsia

S’enfonsa l’icònic restaurant flotant ‘Jumbo’ pocs dies després de salpar d’Hong Kong

L’embarcació i els vaixells que la remolcaven van topar diumenge amb condicions meteorològiques adverses a la mar de la Xina

El restaurant estava tancat des de 2020 arran de la pandèmia i l’empresa operadora el traslladava cap a una nova ubicació

L’emblemàtic restaurant flotant Jumbo, una de les atraccions turístiques d’Hong Kong, s’ha enfonsat a la Mar de la Xina Meridional només uns dies després de salpar de la que havia estat la seva ubicació durant dècades, segons ha informat el diari local South China Morning Post.

La nau, remolcada per altres vaixells, havia sortit de Hong Kong dimarts passat cap a una nova ubicació que no ha estat revelada.

L’empresa operadora de l’embarcació restaurant, Aberdeen Restaurant Enterprises, ha explicat en un comunicat citat pel mateix mitjà que aquest diumenge, quan navegava per aigües pròximes a les illes Paracels, Jumbo i els vaixells que el remolcaven han trobat “condicions meteorològiques adverses” que han provocat que l’aigua entrés al buc del vaixell restaurant.

L’embarcació ha bolcat “malgrat els esforços de l’empresa responsable del seu transport per rescatar-la”, afirma el comunicat. Cap membre de la tripulació ha resultat ferit, segons el diari. L’empresa ha indicat que la gran profunditat de les aigües de la zona, de més de 1.000 metres, dificulta les possibles tasques de recuperació del vaixell.

El restaurant, amb capacitat per a 2.300 comensals, era una dels senyals d’identitat de l’àrea d’Aberdeen, a la costa sud de l’illa d’Hong Kong. La seva construcció als anys 70 va costar 32 milions de dòlars d’Hong Kong (al canvi actual, uns 4,1 milions de dòlars o 3,8 milions d’euros), però estava tancat des de 2020, quan la pandèmia de Covid-19 i les restriccions van afectar greument el sector turístic de la excolònia britànica.

L’empresa operadora va anunciar el maig passat que traslladaria el vaixell fora d’Hong Kong davant la impossibilitat d’assumir el seu manteniment d’acord amb les regulacions del territori, assenyala el rotatiu.

Tant la regió autònoma d’Hong Kong com la Xina continental han mantingut estrictes mesures de prevenció a les fronteres, les quals han estat tancades al turisme durant dos anys. Malgrat que des del maig passat Hong Kong accepta l’entrada de turistes internacionals, aquests encara han de romandre durant almenys set dies en una quarantena costejada per ells mateixos en hotels habilitats per a aquesta finalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia