Societat

Aragonès defensa que es reconegui “amb tots els drets” que cadascú pugui ser com és

El Govern rep a Palau entitats del col·lectiu LGBTI+ amb motiu del Dia de l’Orgull

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat aquest dimarts 29-J que es reconegui “amb tots els drets” la diversitat. “El que defensem avui és que cadascú pugui ser com és i que la societat ho reconegui amb tots els drets”, ha afirmat. Amb aquest missatge el cap de l’executiu, acompanyat de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha rebut al Palau de la Generalitat els representants de les entitats del col·lectiu LGBTI+ per commemorar el Dia de l’Orgull. Al seu torn, Verge ha assenyalat que el 28-J continuarà sent un dia de reivindicació per l’alliberament “fins que no s’eradiquin les múltiples desigualtats, discriminacions i violències”.

Aragonès ha insistit que la responsabilitat del Govern amb el col·lectiu “no es limita a un sol dia, sinó a cada dia”, de la mateixa manera que les polítiques LGBTI+ i feministes s’impulsen des del conjunt de l’executiu. També ha recordat que la creació del Departament d’Igualtat i Feminismes respon a la necessitat de fer aquestes polítiques transversals.

En aquest sentit, el president ha afirmat que la lluita és “a tot arreu” i ha parlat de la desigualtat econòmica, la discriminació de les persones racialitzades o les situacions d’irregularitat administrativa, entre altres. “Es tracta de vèncer i superar totes aquestes discriminacions alhora”, ha subratllat. Per a fer-ho, ha fet valdre l’aliança entre institucions i moviments socials en favor dels drets i les llibertats.

Per la seva part, la consellera Verge ha reivindicat que és el dia per visibilitzar les diferents orientacions sexuals i identitats de gènere “amb tot l’orgull” i ha reconegut l’aportació del teixit associatiu LGBTI+ de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia