Societat

Denunciat com autor d’un incendi forestal al Baix Llobregat a l’abril

La investigació conclou que la causa del foc va ser una foguera domèstica

Els Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals han denunciat un home com a presumpte autor d’un delicte d’incendi forestal per imprudència greu. La investigació conjunta es va iniciar el passat 8 d’abril, quan els cossos van tenir coneixement d’un incendi forestal en els municipis d’Abrera i Esparreguera, al Baix Llobregat. El foc - que s’havia iniciat en una zona de barraques de la Riera de Magarola - va comportar l’activació de tots els recursos d’emergència i va provocar el tall de la carretera C-1414 que enllaça les poblacions d’Esparreguera i Olesa de Montserrat. L’incendi va afectar tres hectàrees de superfície forestal i 700 metres quadrats de terreny agrícola.

A més, es va produir en època de prohibició de fer foc, i amb el nivell 2 de Pla Alfa activat per un nivell alt de perill d’incendi a la comarca.

Gràcies a les dades dels testimonis i dels vestigis recollits, els agents van aconseguir ubicar l’àrea d’inici i concloure que la causa va ser una foguera per escalfar aigua, feta en una de les barraques cremades.

Els investigadors van aconseguir identificar i localitzar l’autor al municipi del Prat de Llobregat. Posteriorment, li van prendre declaració com a presumpte autor d’un delicte d’incendi per imprudència greu. Ara, l’home - de 62 anys - resta a l’espera que el jutjat de guàrdia de Martorell el citi declarar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia