Medi ambient

Tanquen els accessos al PN del Montgrí, el PN del Cap de Creus i l’Albera

Decreten el nivell 3 del pla Alfa per risc d’incendi en vint municipis de l’Alt i el Baix Empordà

Els Agents Rurals demanen que s’extremin les precaucions

Els Agents Rurals tancaran els accessos al Parc Natural del Montgrí, el del Cap de Creus i l’Albera com a conseqüència de la decisió de decretar el nivell 3 del pla Alfa per risc d’incendi forestal en vint municipis de les comarques de l’Alt i el Baix Empordà. Es tracta dels municipis de l’Alt Empordà: Cadaqués, Cantallops, Colera, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle. I Bellcaire d’Empordà, Torroella de Montgrí i Ullà, del Baix Empordà.

A més de tancar els accessos a aquestes zones forestals en risc, el cos operatiu reforçarà el dispositiu de prevenció d’incendis forestals i augmentarà la vigilància en aquests tres espais naturals per fer complir les restriccions d’accés i la normativa de prevenció d’incendis forestals.

A causa d’aquesta situació de risc que es preveu per als pròxims dies, Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla d’emergències Infocat. Es demana d’extremar les precaucions davant aquest episodi de perill extrem d’incendi, que està previst que s’allargui fins diumenge. El decret de nivell 3 està motivat per l’entrada de la tramuntana, que implicarà un increment de la temperatura i un descens de les humitats relatives.

Aquest episodi comporta vents i humitats relatives baixes, que són condicions que faciliten que es produeixin incendis a causa del llançament de burilles. Recordem que està prohibit llençar burilles des de qualsevol vehicle. L’activació del nivell 3 del pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal; també queden aturats els treballs forestals i la caça. En aquest sentit, s’han suspès 643 autoritzacions que havien estat concedides per demà dijous 7 de juliol.

El cos operatiu recorda que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn i demana que s’evitin activitats de risc al medi natural. Cal recordar que un 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.

LA XIFRA

643
autoritzacions.
Aquest és el nombre d’autoritzacions per treballs forestals i caça que han estat suspeses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia