Societat

Pugen a 9 les víctimes de la glacera a Itàlia

Les autoritats confirmen la troballa de dos cadàvers

Almenys tres persones continuen desaparegudes

Les víctimes mortals provocades pel despreniment d’una part de la glacera Marmolada, a les Dolomites, als Alps italians, han augmentat aquest dimecres a nou, després que es localitzessin dos cadàvers, segons han informat les autoritats locals.

La confirmació de la troballa d’aquestes dues noves víctimes dissipa el dubte de si les últimes restes trobades pertanyien a persones ja confirmades com mortes o a d’altres, ja que els cossos estan molt malmesos.

Del total de morts, quatre ja han estat reconeguts pels seus familiars, ha explicat el president de la província autònoma de Trento, Maurizio Fugatti.

Els desapareguts oficialment són tres i les tasques de recerca continuen per aire, amb drons i helicòpters, pel perill que comporta fer-ho per terra davant el risc de nous ensorraments a causa de les altes temperatures en aquesta zona.

Fugatti ha demanat agafar “amb prudència” aquestes dades, ja que el balanç encara és provisional i en les últimes hores s’han localitzat alpinistes i persones que es donaven per desaparegudes però que en realitat estaven a fora, en altres llocs.

Els ferits, de diversa consideració, són set, dels quals quatre estan hospitalitzats a Trento i tres a la regió del Vèneto.

La tragèdia es va produir el passat diumenge a les Dolomites, quan una porció de la glacera de la Marmolada, de 200 metres de longitud, 60 d’ample i 30 de gruix, es va desprendre muntanya avall i va arrossegar tot el que va trobar al seu pas.

Els equips de rescat consideren difícil trobar tots els desapareguts encara reclamats per les seves famílies, ja que la massa de gel i roques que va col·lapsar equival a dos camps de futbol de 30 metres de gruix.

No obstant això, el president del Vèneto, Luca Zaia, ha considerat avui que és un “deure moral” retornar els cossos als familiars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia