Les comarques gironines es capbussen al ‘Mulla’t’
La piscina municipal de la Devesa de Girona serà escenari aquest diumenge de l’acte central de la campanya solidària, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple, amb el tradicional bany
L’Ajuntament de Girona s’ha unit un any més a la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple, que cada any organitza la Fundació Esclerosi Múltiple per aturar l’impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa i incurable que afecta més de 9.000 persones a Catalunya. En aquesta 29a edició, l’acte central de la iniciativa solidària tindrà lloc aquest diumenge 10 de juliol a la piscina municipal de la Devesa, on es farà la tradicional capbussada solidària.
A la presentació de la campanya solidària hi va assistir el regidor d’Esports, Àdam Bertran, que ha agraït “la perseverança de la Fundació Esclerosi Múltiple, que continua any rere any la seva missió de frenar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones que conviuen amb la malaltia”. Bertran també va remarcar que “és necessari fer pinya i donar suport a aquest projecte que fusiona l’esport, l’activitat física i la solidaritat”.
En total, més de 500 piscines d’arreu de Catalunya s’han sumat a la capbussada solidària, seguint totes les mesures dictades per les autoritats sanitàries per garantir la seguretat dels banyistes. A les comarques gironines, hi participen una vuitantena de piscines. Una d’aquestes instal·lacions és la del Càmping Bella Terra, a Blanes, que el dia 9 de juliol oferirà diferents activitats aquàtiques com ara unes classes d’aquadance o sessions de waterpolo, totes gratuïtes. Algunes de les piscines municipals que també hi participen són les de Bescanó, Maçanet de la Selva, Celrà o Lloret de Mar, a més de centres esportius com ara el Club de Tennis de la Bisbal d’Empordà o el Besalú Club Natació. Totes les jornades es duran a terme entre el 9 i el 10 de juliol.
LA XIFRA
Una fundació amb trenta-tres anys d’història
La Fundació Esclerosi Múltiple va néixer el 1989 com una entitat sense ànim de lucre, amb la missió d’aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones que conviuen amb la malaltia. Ara el projecte disposa d’una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (Femcet), a més d’impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons.