Medi ambient

No a la MAT du a Europa el ramal de Riudarenes i la subestació

La plataforma No a la MAT Selva ha presentat dues denúncies, una al Parlament Europeu i l’altra a la Comissió Europea, pels incompliments del govern espanyol en el projecte del ramal i la subestació de la línia de molt alta tensió (MAT) a Riudarenes. S’afegeix a la campanya a escala internacional amb una petició a través d’una plataforma perquè ciutadans d’arreu del món hi donin suport, amb un vídeo traduït a 17 idiomes.

Al llarg dels quinze anys de lluita contra la construcció del ramal de la MAT, l’entitat ha anat treballant per acumular estudis i informes diversos, que conclouen que hi ha alternatives millors al projecte plantejat i també denuncien els diferents incompliments del govern espanyol. “Especialment greu és el desoïment de la PNL aprovada al Congrés dels Diputats l’any 2016 i també de les resolucions aprovades pel Parlament, la Diputació, el Consell Comarcal i municipis de la Selva (i d’altres comarques veïnes)”. I, d’altra banda, assenyalen “l’incompliment” de dues directives europees d’hàbitats. En resposta a la decisió del ministeri d’incloure el projecte del ramal i la subestació en la planificació estatal 2022-2026 i el menystenint de les més de 1.700 al·legacions presentades, la plataforma creu que és el moment de denunciar aquesta situació en l’àmbit internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia