Societat

Veïns evacuats de River Park denuncien deixadesa municipal

Asseguren que “als terrenys sense propietaris no hi havia franges de seguretat”

Aquesta urbanització del Pont de Vilomara té fins a una seixantena de cases afectades per les flames del foc del Bages

Nervis i molta incertesa en la reunió que s’ha fet aquest dilluns al Pont de Vilomara i Rocafort. Veïns de la urbanització de River Park han posat en valor la feina i esforços de tots els cossos. Ara bé, també han denunciat el que consideren “deixadesa” per part de l’Ajuntament en aquelles finques que no tenen propietari. “Ja s’havien fet instàncies i moltes queixes per la falta de neteja dels terrenys”, afirmava Marta Corbalan, una veïna de la urbanització. “Els veïns tenien les seves franges de seguretat fetes però les parcel·les sense propietaris, o les netejàvem nosaltres o no es feia”, ha afegit amb impotència. L’Ajuntament, però, assegura que les franges estaven fetes i que la zona és “complexa” de gestionar per la seva orografia.

“Ens han dit que està controlat però que, per l’hora que és i les temperatures, és perillós”, detalla aquesta veïnada de River Park afectada, que viu amb impotència aquest segon dia d’incendi. Els veïns d’aquesta urbanització ja donen per fet que avui no podran tornar a casa.

Aquest matí alguns d’ells encara recordaven amb angoixa el moment en què van haver de desallotjar casa seva ràpidament. Gerard Candel, un veí afectat, explica que el foc va estendre’s molt ràpid i que van haver de marxar amb els fills plorant i deixant els cinc gossos a dins de casa. “El foc estava lluny però va començar a cremar per la part dreta dels accessos de River Park i es va descontrolar, va anar molt ràpid”, diu. Ara el que més li preocupa és poder assegurar que els gossos tenen aigua per passar aquestes hores sols.

Aquest veí ha assistit també a la reunió informativa amb els cossos de seguretat. Els afectats estan molt nerviosos per la falta d’informació. “L’Ajuntament ens ha dit que potser cap a les cinc de la tarda sabrem exactament quines són les cases més afectades”, afegeix. I alguns fins i tot s’han escapat per pujar-hi malgrat la prohibició de les autoritats. Aquest veí explica que, en el seu cas, la casa ha quedat intacte però amb tot el costat cremat. Coincideix també que molts dels danys es podrien haver evitat si s’haguessin fet les franges de seguretat a tot arreu. Segons aquest veí, “moltes cases s’han cremat perquè no hi havia les franges de protecció fetes” i culpa l’Ajuntament de no haver-ho fet.

L’Ajuntament assegura que les franges estaven fetes

Per la seva banda, l’alcalde del municipi, Enric Campàs, nega aquesta deixadesa i es mostra taxatiu: “Les franges perimetrals estaven fetes, l’any passat es va fer el manteniment i tot el que depèn de l’Ajuntament s’ha fet correctament”. El batlle atribueix al tipus d’orografia d’aquesta urbanització que la gestió sigui “molt complexa” alhora que comporta molts riscos tal com s’ha vist amb aquest foc.

Campàs també ha enviat un missatge de suport a tots els veïns i ha subratllat que ara la prioritat és garantir la seguretat de tothom i donar atenció a tothom que ho necessiti.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona