Salut

Bona resposta de la vacuna d’Hipra en els assajos clínics

Els darrers estudis confirmen que és efectiva contra les subvariants d’òmicron

Els darrers estudis confirmen que la vacuna contra la covid-19 desenvolupada per la farmacèutica Hipra té una bona resposta d’anticossos neutralitzants contra les subvariants d’òmicron BA.2 i BA.4/BA.5. Els estudis indiquen que, després de catorze dies des de l’administració d’aquest vaccí com a dosi de reforç en participants prèviament vacunats amb dues dosis de la vacuna d’RNA missatger de Pfizer/BioNTech, hi ha un increment dels anticossos neutralitzants contra les subvariants. I el mateix passa quan és dosi de reforç de la vacuna Moderna. A més, en els resultats obtinguts en la fase IIb de l’assaig publicats recentment, la vacuna d’Hipra, com a dosi de reforç heteròleg, dona lloc a una resposta potent d’anticossos neutralitzants (multiplica per més de deu) contra totes les variants estudiades –Wuhan, beta, delta i òmicron (BA.1)– al cap de 14 i 98 dies, i aquests increments són superiors als obtinguts amb la dosi de record de la vacuna de Pfizer-BioNTech al cap de 98 dies davant de les variants beta, delta i òmicron (BA.1), i al cap de 14 dies davant de les variants beta i òmicron (BA.1).

Amb l’objectiu d’ampliar les dades recollides en els assajos clínics, i paral·lelament al procés de revisió contínua de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la companyia vol iniciar una ampliació de l’estudi, fase IIb (Hipra-HH-2). L’objectiu és avaluar la seguretat i la resposta immunològica d’una quarta dosi de reforç amb la vacuna d’Hipra. En l’assaig hi participaran 200 voluntaris de deu hospitals espanyols. D’aquests, la meitat han rebut ja dues dosis de la vacuna de Pfizer i una dosi de la vacuna d’Hipra. L’altra meitat haurà rebut tres dosis de Pfizer.

Per la seva banda, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va dir ahir que a partir de mitjans de setembre, amb les noves vacunes contra la covid adaptades a la variant òmicron, es podria començar a administrar la quarta dosi –la segona de reforç– i que els primers a rebre-la serien persones de més de 80 anys i persones que estan en residències. L’Organització Mundial de la Salut (OMS), a més, també va alertar ahir que el ràpid augment de casos a Europa, sumat a la baixa vigilància, fa pronosticar una tardor i un hivern “difícils” i insta els països a incrementar el control sobre l’evolució del virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia