Medi ambient

estat espanyol

Prop de 2.300 hectàrees cremades en l’incendi de Valdepeñas de la Sierra

Es tracta d’un incendi que, per l’orografia del terreny i les fortes ratxes de vent, està sent difícil de sufocar

El conseller de Desenvolupament Sostenible de Castella-la Manxa, José Luis Escudero, ha informat que el foc de Valdepeñas de la Sierra (Guadalajara) ha afectat 2.300 hectàrees cremades i ha indicat que setanta persones han estat desallotjades dels municipis de Valdesotos, Tortuero i Valdepeñas de la Sierra i traslladades a Uceda.

En declaracions als mitjans de comunicació des de la reguarda de l’Infocam de Casa d’Uceda, on s’ha instal·lat el lloc de comandament avançat per a atallar el focus originat aquest dimarts, el conseller ha assenyalat que el foc ha afectat “ara com ara, a unes 2.300 hectàrees” i que uns 150 efectius treballen en la seva extinció.

De moment, setanta persones han estat desallotjades dels municipis de Valdesotos, Tortuero i Valdepeñas de la Sierra, que inicialment van ser evacuades fins a Cases d’Uceda i, posteriorment, a Uceda, “on es condicionarà el seu poliesportiu a manera de campament”, ha explicat.

Per part seva, el municipi veí d’Alpedrete de la Serra es troba confinat.

Escudero ha posat l’accent que es tracta d’un incendi que, per la mateixa orografia del terreny i les fortes ratxes de vent, “està sent difícil” de sufocar, encara que ha mostrat la seva total confiança en els mitjans d’extinció.

Quant a l’incendi de Chiloeches, Escudero ha assenyalat que “la seva evolució és molt favorable i encara que no està controlat està estabilitzat en nivell 0”.

Escudero ha agraït el treball de tots els que conformen el dispositiu contra incendis a la regió i ha demanat novament la col·laboració ciutadana per a prevenir nous focus.

El pla Infocam ha assenyalat que per a aquest dimarts l’índex de propagació d’incendis forestals és molt alt en tota la regió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia