Medi ambient

estat francès

Els dos grans incendis del sud-oest de França ja estan sota control

Tots dos sinistres han arrasat unes 21.000 hectàrees de bosc i cinc càmpings de la zona turística de la costa de la comarca de les Landes

El segon dels dos grans incendis que des de fa dotze dies afecta el sud-oest de França ja està sota control, la qual cosa permetrà el retorn de la totalitat de les 36.750 persones evacuades.

Tots dos sinistres han arrasat unes 21.000 hectàrees de bosc i cinc càmpings de la zona turística de la costa de la comarca de les Landes, encara que sense víctimes personals, i les autoritats van mobilitzar a 3.000 bombers.

El primer incendi va ser declarat sota control aquest cap de setmana, i el segon avui, segons ha anunciat la prefecta (delegada del govern) en el departament de la Gironda, Fabienne Buccio, en una roda de premsa.

“Això significa que ja no hi ha un incendi actiu, però continua existint el risc que s’iniciïn nous focs”, ha precisat.

Els focs han estat “fora del que és habitual” perquè eren “molt difícils de controlar” i s’han produït en un moment de “condicions meteorològiques excepcionals”, ha recalcat Buccio, referint-se a la forta onada de calor de les passades setmanes, amb temperatures rècord en àmplies zones del país.

El foc és “un dels més grans de la nostra història”, va afirmar el president francès Emmanuel Macron en visitar la setmana passada l’incendi de la Tèsta de Buc, el més important dels dos.

“Ens hem vist obligats, per la magnitud de la crisi, a ser imaginatius” en l’estratègia d’acció de les brigades de bombers, ha explicat el director del Servei Departamental d’Incendis i Rescat de la Gironda, Marc Vermeulen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia