Infraestructures i serveis

Palafrugell vol gestionar el camp de boies directament

El propòsit principal és protegir els usuaris locals, que fa molts anys que fan ús del camp de boies amb les embarcacions més tradicionals i que podrien perdre aquest dret si els preus continuen pujant

L’Ajuntament de Palafrugell estudiarà gestionar directament els camps de boies per a embarcacions de lleure. La proposta es planteja arran de la problemàtica sorgida “a causa de la demanda creixent i el cost desorbitat que ha provocat l’actualització de preus i l’adjudicació que s’ha dut a terme aquest 2022”, precisa el consistori a través de l’agència ACN. Amb aquesta iniciativa es podria “evitar una escalada de preus sense control” a més de “mantenir la identitat del territori i el litoral”. L’objectiu principal, per tant, és protegir els usuaris locals, que fa molts anys que fan ús del camp de boies amb les embarcacions més tradicionals i que podrien perdre aquest dret si els preus continuessin pujant.

En aquesta línia, l’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, considera que amb aquesta mesura “es podria resoldre una problemàtica creixent a causa de la poca oferta que hi ha i la gran demanda actual”. A més, el govern municipal també considera que tenir la gestió permetria realitzar inversions de manteniment i posar al dia les instal·lacions, sobretot en termes vinculats a la sostenibilitat ambiental i protecció del medi marí.

Per altra banda, Vigas assegura que “seguint la normativa vigent” a principis de temporada es va fer la posada a licitació de la gestió de les boies per lots, on s’establien i s’actualitzaven els preus de sortida. A partir d’aquí, es va dur a terme una subhasta de preus entre les empreses que es van presentar i els premiats van ser els encarregats d’establir el preu final per als consumidors. Segons avança l’ACN, en l’última adjudicació municipal, aprovada amb una durada de quatre anys i amb una renovació anual, hi havia un total de 21 lots, que corresponien a cinc camps de boies, quatre zones d’avarada, els serveis de caiac o l’escola de vela.

Pel que fa al plec de condicions per fer la posada a licitació, l’alcalde del municipi també defensa que es va haver de modificar a última hora a causa de la Comandància Marítima, un fet que va endarrerir el calendari i la posada en marxa del servei. “La normativa és europea i l’espai de l’aigua el regula la Capitania Marítima”, conclou Vigas. Per tant, la llei de l’oferta i la demanda ha provocat que la possibilitat de protegir els residents o d’establir un topall de preus fos impossible aquest any. Ara, estudiant la proposta de gestió de l’administració local, aquesta pot permetre, de cara al futur, evitar un encariment exponencial dels preus.

LA XIFRA

4
anys
de durada té l’última adjudicació municipal, amb una renovació anual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.