Societat

El grup APEX compra l’empresa gironina Viube Foods especialitzada en xips vegetals

L’empresa navarresa supera els 100 milions de facturació

El grup APEX amb seu a Ribaforada (Navarra) ha comprat l’empresa gironina Viube Foods, especialitzada en la producció de xips vegetals. Es tracta d’una factoria jove que ven els productes sota la marca MIKSO i que treballa amb verdures cultivades en zones properes i els ingredients que fa servir per preparar les xips vegetals són 100% naturals.

Ara, el grup APEX ha comprat totes les accions de l’empresa. Es tracta de la novena operació de compra des de 2010 i respon a l’estratègia de creixement orgànic i interorgànic. Durant el 2021-2022, el grup ha superat els 100 milions d’euros de facturació després d’aconseguir un 22% de creixement en les vendes.

Amb aquesta adquisició, l’empresa de Navarra tindrà a Catalunya la seva setena planta de producció, on farà els sncaks vegetals que fins ara feia la marca gironina. Per elaborar-los, Viube Foods utilitzava verdures cultivades en entorns propers a la planta i tots els ingredients eren 100% naturals. El grup APEX seguirà aquesta mateixa línia, ja que un 94% de les compres són a l’Estat i el 22% són a nivell local: compren els productes de la mateixa regió de la fàbrica.

La companyia navarresa també està ampliant les fàbriques que té a Ejea de los Caballeros (Saragossa), Ribaforada (Navarra) i Riego de la Vega (Lleó). En l’últim exercici econòmic, el grup ha superat els 100 milions de facturació, gràcies al creixement del 22% de les vendes. Tot i així,l’augment ha anat acompanyat d’un cost elevat de les principals matèries primes i l’energia. Per això, el marge de benefici ha caigut a la meitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia