Societat

Més de 200 experts participaran en un simposi sobre senglars al Montseny

A la trobada es presentaran els resultats del projecte pilot de la UAB per controlar la fertilitat dels animals en zones urbanes

S’abordarà la gestió de la població de senglars i l’ús de les noves tecnologies per controlar-la

El 13è Simposi internacional sobre el senglar i altres suids, com babirusses, facoquers o pècaris, reunirà 200 experts de 25 països del 6 al 9 de setembre a Seva (Osona), al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, segons ha informat la Diputació de Barcelona. Entre les qüestions a tractar en la trobada hi ha la biologia del senglar, les estratègies de control de la població o els mètodes per reduir els danys que causa l’expansió dels suids per tot tipus d’hàbitats i regions, des de zones d’alta muntanya fins a planes i zones urbanes de tot el món. “El repte de controlar la seva població i limitar el seu impacte social, econòmic i sobre la biodiversitat”, assenyala la corporació provincial barcelonina.

La primera jornada del simposi es dedicarà a ponències més científiques, que abordaran tant els conflictes habituals i els riscos potencials com els derivats de l’expansió de la pesta porcina africana. Aquest mateix dia es presentaran els resultats del projecte pilot per controlar la fertilitat de senglars en zones urbanes i periurbanes que han dut a terme investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona a la Xarxa de Parcs Naturals, en el marc d’un conveni de col·laboració entre la Diputació i la Facultat de Veterinària de la UAB.

El segon dia hi haurà tres sortides de camp a parcs de la Xarxa de Parcs Naturals, els del Montseny, Collserola i Sant Llorenç de Munt i l’Obac. La temàtica principal de les ponències de l’últim dia serà el nou enfocament en la gestió de les poblacions de senglars, basada en el coneixement científic per reduir els conflictes amb els humans. També parlaran dels costos de les batudes o l’ús de noves tecnologies per controlar la seva població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia