Societat

La DO Catalunya preveu una verema de bona qualitat però de menys producció

Enguany s’ha avançat en més d’una setmana respecte la collita anterior

Cellers, viticultores i viticultors de la Denominació d’Origen Catalunya preveuen una verema de bona qualitat però de menys producció. Enguany la verema s’ha avançat en més d’una setmana respecte la collita anteriors, així, va arrencar el passat 11 d’agost i s’allargarà durant tot el mes de setembre i, possiblement, part del mes d’octubre. A dia d’avui, aquesta DO ja ha veremat 5,4 milions de quilos, que representen un 12% del total de producció de la collita anterior. En termes generals, les previsions són bones a nivell qualitatiu tant per la composició en sucres, àcids i polifenols dels raïms, com pel seu excel·lent estat sanitari.

No obstant això, com a conseqüència de les intenses onades de calor i la sequera, auguren un descens d’entre un 10% i un 30%, en funció de les zones de producció i de si són zones de reg o no. D’altra banda, les temperatures càlides també durant l’hivern i la primavera han permès un bon desenvolupament vegetatiu dels ceps.

Entrant al detall de les varietats collides, ja hi ha força activitat amb el chardonnay, la garnatxa blanca i el macabeu pel que fa a les varietats blanques. Pel que fa a les varietats negres primerenques destaquen el merlot i l’ull de llebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia