Societat

estats units

Google Mapes indicarà els centres que practiquen avortaments als EUA

La mesura arriba en un moment en què molts estats estan restringint l’accés a aquesta pràctica

Google indicarà a partir d’ara en la seva aplicació de Mapes i en el seu motor de cerca quines clíniques i hospitals es practiquen avortaments als Estats Units, en un moment en què diversos estats estan restringint l’accés a aquesta pràctica després de la sentència del Tribunal Suprem.

En un comunicat, l’empresa de Mountain View, a l’estat nord-americà de Califòrnia, explica que aquests llocs apareixeran etiquetats específicament com a centres en els quals es practiquen avortaments quan l’usuària busqui “clíniques avortistes prop de mi”.

Els resultats mostraran únicament centres on Google hagi rebut confirmació de què efectivament es practiquen avortaments, per no enviar ningú a un lloc on això no sigui així.

Si no hi ha clíniques prop de l’usuària, se li suggerirà ampliar el radi de cerca.

Informes publicats recentment apuntaven que les cerques sobre centres avortistes a Google enviaven les usuàries a alguns llocs on se’ls proporcionava informació falsa sobre la interrupció de l’embaràs, o fins i tot a clíniques antiavortistes. Aquest dijous mateix, un jutge de Dakota del Nord va bloquejar la llei que prohibia l’avortament en aquest estat del nord dels Estats Units, un dia abans que la normativa hagués entrat en vigor.

El magistrat Bruce Romanick va donar la raó a la clínica avortista que va presentar una demanda contra l’estat i va bloquejar l’entrada en vigor de la normativa mentre és resolt el cas. D’altra banda, els estats conservadors de Texas, Idaho i Tennessee van començar ahir a implementar unes lleis que prohibeixen gairebé per complet l’avortament i, en alguns casos estableix càstigs de fins a la cadena perpètua pels doctors que els practiquin.

Es tracta d’un nou pas en la guerra contra l’avortament que es lliura a escala estatal des que el Suprem va revocar el dret federal a l’avortament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia