Medi ambient

La sequera obliga a rescatar 22.000 peixos dels rius catalans

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha efectuat dotze rescats d’urgència durant l’estiu

La sequera –i el consegüent baix nivell dels rius i llacs del país– ha obligat a rescatar 22.000 peixos autòctons de totes ls demarcacions de Catalunya. Durant aquest estiu, s’han efectuat fins a dotze rescats d’urgència coordinats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb la col·laboració de Forestal Catalana i del cos d’Agents Rurals.

Els rius afectats han estat la riera de Mansa, a Taradell (Osona); la riera de Masquintà, a Osor (Selva); el riu Francolí, a Valls (Alt Camp); el riu Merdàs, a Campdevànol (Ripollès); el riu Querol, a Puigcerdà i Bolvir (Cerdanya); el riu Segre, a la Seu d’Urgell (Alt Urgell), i el riu Siurana, a Poboleda i Gratallops (Priorat).

D’entre les espècies rescatades, la més abundant ha estat el barb de muntanya, amb 19.900 exemplars, la majoria dels quals al riu Merdàs, a Campdevànol.

En menor quantitat, també s’han rescatat exemplars de truita comuna i llop de riu (uns 700 peixos de cada espècie) a la zona d’Osor, Puigcerdà, Bolvir i la Seu d’Urgell. També s’han recuperat 450 exemplars d’anguila rescatats a Valls i Poboleda. Destaquen també les més de 200 madrilles i més de 150 bagres. A Poboleda s’han trobat també uns 50 barbs de l’Ebre.

Els exemplars rescatats han estat alliberats en trams més cabalosos dels mateixos rius o dels rius dels quals aquests són afluents per tal de mantenir l’equilibri en l’ecosistema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia