Administracions

ENRIC MARQUÈS

ALCALDE DE LA BISBAL D’EMPORDÀ (ERC)

“L’administració ha de ser en aquests casos molt àgil”

“Volem facilitar una tramitació ràpida”

“Tot això es repararà, però el que és tràgic és la pèrdua irreparable d’una vida humana”

L’equip de govern de la Bisbal (ERC, CUP i En Comú Guanyem) treballa a contrarellotge per atendre les necessitats d’una situació catastròfica que afecta de manera transversal el municipi. Amb el teixit industrial afectat, els teulats fets malbé que no garanteixen la seguretat a la via pública, s’han s’habilitat línies d’actuació.

Quina ha estat una de les primeres decisions que s’han pres?
Volem facilitar a la ciutadania una tramitació àgil. S’han de reparar de manera urgent els teulats del municipi, siguin públics o privats. Primer, per un tema de seguretat, perquè afecta la via pública, i, segon, perquè no sabem com reaccionaran davant d’un episodi de pluges. El que hem acordat és que els veïns puguin començar ràpidament.
Com s’articula?
Només cal que es posin en contacte per correu electrònic amb l’àrea d’Urbanisme i informin que comencen les obres. Després ja es farà la tramitació. Amb això, i en especial els edificis del nucli antic, no hauran d’esperar a rebre el permís, que es pot demorar unes setmanes. A més, durant dos mesos bonificarem; és a dir, no cobrarem les taxes que s’han de pagar per tenir la llicència i els permisos.
És vital, doncs, actuar ràpidament?
L’administració no ha de ser percebuda com un elefant, lent i enrevessat, hem de ser àgils. A més, no oblidi que moltes empreses industrials, agrícoles i ramaderes, a banda dels edificis del nucli, han de poder reprendre les activitats.
La uralita és un problema?
I important. Ha quedat realment molt malmesa i la majoria de teulats s’hauran de retirar. Aquesta és una operació delicada, perquè és un material que és tòxic i pot provocar malalties. El Departament d’Empresa i Treball, com l’Agència de Residus de Catalunya, ja estan estudiant possibles subvencions i ajudes. Treballem conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà per poder avaluar els desperfectes, i és rellevant que ens ho diguin. Tot això, però, es podrà reparar; es tardarà més o menys, però el que és tràgic és la pèrdua d’una vida humana per aquesta pedregada que ens ha fet tant de mal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia