Societat

Tretze detinguts en una operació contra el tràfic de marihuana

Els registres han permès desmantellar sis plantacions a les quatre demarcacions

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres 13 persones en una operació contra el conreu i tràfic de marihuana a Catalunya. L’organització – formada per individus d’origen albanès – operava a Tarragona, però tenia ramificacions a la resta de demarcacions amb l’objectiu de distribuir les substàncies per tot Europa. La policia va detectar els primers indicis el mes de novembre passat, quan va identificar diferents possibles punts de cultiu. En el marc de la investigació, es van localitzar les plantacions, vigilades pels membres de la organització. Aquestes es nodrien d’electricitat a través de connexions irregulars a la xarxa, amb un consum equivalent al de més de 400 habitatges, amb una defraudació de més de 330.000 euros.

Aquesta matinada, prop de 300 agents de diferents especialitats han participat en l’ampli dispositiu, fent registres en una desena de domicilis. Per exemple, a Reus, Taradell o Cambrils, així com en una nau de Torre Serona, al Segrià. La Guàrdia Civil ha arrestat 13 persones i ha desmantellat sis plantacions de marihuana. També ha intervingut 2.500 plantes, 22 quilos de cabdells i 50.000 euros en metàl·lic.

Els detinguts passaran les pròximes hores a disposició judicial acusats de delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric. A més, s’investiga un possible delicte de blanqueig de capitals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia