Societat

Presència de xeringues a la via pública a Palol d’Onyar

La proximitat als punts de venda d’heroïna de Girona fa que alguns compradors s’hi desplacin per consumir

Fa uns dies es van trobar xeringues al costat d’un parc infantil i en un camí de bosc

Alarma a Palol d’Onyar per la presència creixent de xeringues llançades a la via pública per consumidors d’heroïna. La proximitat d’aquest municipi de Quart als barris de Girona on proliferen els punts de venda fa que alguns compradors es refugiïn en la tranquil·litat que a la nits hi ha al polígon industrial per consumir la mercaderia i llançar les xeringues tot seguit. Carles Gutiérrez, alcalde de Quart, explica que és habitual que els dilluns, després del cap de setmana, es trobin tres o quatre xeringues al terra del polígon: “El punt de venda és molt a prop de Quart. Els compradors venen a les nits i allà hi troben racons tranquils per consumir.”

El problema es va agreujar el cap de setmana passat perquè es van trobar xeringues en dos punts fora del polígon on hi juga la mainada i hi surten a passejar els veïns: un és a l’aparcament que hi ha al costat del parc de la Tirolina i l’altre, en un camí de bosc que surt de davant del polígon i dona accés a les Gavarres.

El veí que va descobrir les xeringues al camí de bosc explica que es tracta d’un problema històric de la zona, tot i que es va aconseguir atenuar quan es van instal·lar unes muntanyes de sorra que evitaven el pas dels vehicles fins a la zona on s’aturaven. Dissabte passat, però, tornant a casa, va trobar xeringues i altres restes a un costat del camí amb espai per aparcar-hi el cotxe. “Per aquí hi passeja molta gent amb nens i gossos perquè és l’inici de les Gavarres”, assegura aquest veí. El mateix dia també van aparèixer xeringues als aparcaments en bateria que hi ha al costat del parc de la Tirolina, on la mainada juga.

L’alcalde de Quart ja ha sol·licitat una reunió amb els Mossos d’Esquadra per tractar el problema, que creu que és de “difícil solució.” Quart no té policia municipal que pugui rondar per aquests punts negres i, segons explica l’alcalde, els Mossos d’Esquadra han de repartir la vigilància amb altres municipis propers que no tenen policia local, com Fornells de la Selva i Vilablareix. “No sempre poden venir”, assegura.

Gutiérrez afirma que els últims anys s’han trobat fins i tot dos morts per sobredosi dintre dels seus cotxes, un al polígon i l’altre davant de la farmàcia. També assegura que el consistori no es planteja la possibilitat d’instal·lar contenidors homologats per llançar-hi aquest tipus de residus per evitar un efecte crida i perquè no creu que els consumidors en fessin un ús correcte.

Gutiérrez explica que la brigada municipal s’encarrega de retirar les xeringues quan l’avisen, però, com que els caps de setmana no treballa, pot ser que a vegades tardi alguns dies a fer la neteja. “Fins i tot algun cop hi he anat jo mateix a treure’n”, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia