Urbanisme

A Cornellà del Terri canviaran l’aspecte de l’entorn de l’ajuntament

Està en exposició pública la remodelació de la plaça 1 d’Octubre i del perímetre de la pista esportiva

Es vol reforçar el seu paper de passeig

L’Ajuntament de Cornellà del Terri té en exposició pública el projecte de remodelació urbanística de l’entorn de la casa de la vila, que abasta tant la plaça de l’1 d’Octubre com la pista de bàsquet del darrere de la casa consistorial. En l’aspecte estètic, la intervenció pretén reforçar la imatge de passeig i allargar el corredor que connecta els dos espais, que, de retruc, enllacen amb l’entorn de l’església.

La superfície a l’entorn de l’antic pou tan característic (just al davant de l’entrada de l’ajuntament) no es tocarà, però la resta sí: la superfície de terra se substituïra per un sauló compactat, s’aplicarà un nou paviment a la part dura i es canviaran tant els arbres (n’hi ha que estan en força mal estat, segons el govern municipal) com el mobiliari urbà. La transició fins a la pista de bàsquet se soluciona amb un tram d’escales molt ample (ara hi ha uns graons estrets) i la millora de la rampa lateral (actualment força deteriorada). A dalt, a l’entorn de la pista, es construirà un nou paviment i s’hi plantaran arbres i altres elements vegetals ornamentals. La pista i els espais del seu entorn són l’escenari dels principals esdeveniments del poble, entre els quals destaca la Fira de l’All, que hi té les parades. “Intentem que sigui un passeig que connecti els dos àmbits de manera segura, que es pugui pujar a dalt sense problemes”, resumeix l’alcalde, Salvador Coll. A banda del que serà visible, en el projecte es preveu aprofitar les obres per renovar la xarxa de drenatge i reg que ja hi ha a la plaça. El pressupost és d’uns 217.000 euros –pagats amb fons propis de l’Ajuntament– i es preveu que les obres s’executin l’any vinent.

LA XIFRA

217.000
euros
és el pressupost del projecte, que si tot va bé s’executarà l’any que ve.

LA FRASE

Intentem que sigui un passeig que connecti els dos àmbits de manera segura
Salvador Coll
ALCALDE DE CORNELLÀ DEL TERRI


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia