Medi ambient

Activada l’alerta per fortes pluges entre l’Empordà i el Garraf

Protecció Civil i el Meteocat demanen precaució en els desplaçaments i les activitats exteriors

Protecció Civil ha passat de prealerta a alerta el pla Inuncat per pluges intenses a partir del migdia d’aquest divendres al litoral i prelitoral central i la Costa Brava. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, l’episodi de pluges més intens ha de descarregar des del Baix Empordà fins al Garraf i també al Vallès. Localment es pot produir algun fenomen d’intensitat torrencial que produeixi incidències en zones urbanes. Protecció Civil recomana extremar les precaucions en la mobilitat en la sortida de cap de setmana i dins de zones urbanes. També recomana no apropar-se, tant a peu com amb cotxe, a les zones inundables

Al vespre i fins la propera nit, les pluges més intenses es retiraran del litoral gironí i s’intensificaran a les comarques centrals del litoral, especialment al Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf i al Vallès. Els xàfecs previstos podran superar el llindar dels 20 litres per metre quadrat en 30 minuts i podran anar acompanyats localment de tempesta i fenòmens de temps violent (fort vent, calamarsa, esclafits o tornados). Puntualment es poden superar els 40 litres per metre quadrat en mitja hora, corresponent a pluja torrencial que pot produir incidències en zones urbanes per acumulació d’aigua als carrers i inundació de garatges, baixos i locals.

Segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a Protecció Civil, no es preveuen crescudes de rius a partir de les pluges previstes però sí es podrien donar creixements i avisos en casos de pluges locals torrencials.

Atès que l’episodi de pluges més intenses coincideix amb la sortida de vehicles pel cap de setmana, Protecció Civil recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure. Així, cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables. No s’han de creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats més importants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia