Infraestructures i serveis

Desinformació entre els usuaris sobre l’afectació de trens per les obres de la Sagrera

Indignació i resignació entre els passatgers el primer dia de modificació del servei

Els viatgers veuen com els seus trajectes s’allarguen hores

Tot i que fa dies que s’anuncien les obres de l’estació de la Sagrera, aquest dissabte molts usuaris desconeixien les alteracions que comportaran els pròxims 3 mesos. Aquest cap de setmana els combois de l’R2 i l’R11 inicien i finalitzen el seu recorregut a Montcada i Reixac, on hi ha un servei de bus cada 15 minuts fins a la Sagrera-Meridiana. Una de les passatgeres que l’ha fet servir és la Marta Planella, que calcula que trigarà quatre hores a arribar a Girona. Amb certa indignació i resignació, la jove ha criticat la manca d’informació, perquè erròniament ha anat a Sant Andreu. “No m’ha servit de res que sigui gratis el trajecte”, ha lamentat en al·lusió a l’abonament gratuït de Rodalies que deixarà de funcionar quan acabin les obres.

La majoria de passatgers que aquest matí han optat pel transport públic no sabia que s’havia habilitat un bus llançadora entre Montcada i Reixac i la Sagrera-Meridiana perquè els trens de l’R2 i l’R11 comencen i acaben el seu recorregut a Montcada i Reixac. De fet, molts d’ells s’han queixat perquè el temps que havien calculat que trigarien a arribar al seu destí ha incrementat substancialment.

Aquest és el cas de la Jeremy Sakamoto, que calcula que per arribar a Sant Celoni trigarà més d’una hora del que tenia previst. “No s’indica bé ni en l’aplicació, ni als cartells”, critica després de demanar consell als informadors de la parada ubicada a la Meridiana, just a l’altura de l’estació de la Sagrera-Meridiana. “Fins que arribes aquí, no ets conscient de tot l’embolic”, ha explicat tot queixant-se per la manca d’informació clara.

Un altre dels usuaris que s’ha vist afectat per les obres és el Nil, que assegura que tot el dispositiu “és una mica caòtic”. Critica que ha rebut informacions contradictòries i que al final no sabia “a qui fer cas”. De fet, diu que la pròxima vegada optarà per agafar un altre mitjà de transport.

També ho farà així la Marta Planella, que creu que la pròxima vegada que vulgui anar a Girona agafarà un tren AVE tot i que hagi de pagar.

Segona fase a partir de dilluns

La segona fase de les obres de l’estació de la Sagrera començarà el 19 de setembre i acabaran el 2 de desembre. Durant aquest temps combois acabaran el seu recorregut a la parada de Sant Andreu Comtal i, a diferència del que passa ara, l’R11 farà parada a totes les estacions entre aquesta estació i Granollers Centre.

Així doncs, durant dos mesos i mig, els usuaris que continuïn cap al centre de la capital catalana hauran de fer transbord a la línia 1 de metro a Sant Andreu. Per tal de facilitar el trajecte fins a la Sagrera, s’habilitarà un servei complementari de busos llançadora cada 15 minuts a les hores punta. Pel que fa als viatgers de Granollers, podran fer sevir els autocars directes fins a la Sagrera entre 6h00 i 10h30 i entre 17h00 i 20h30 els dies feiners.

Finalment, els passatgers tindran l’opció de caminar fins a l’estació de Montcada i Reixac – Manresa (menys de cinc minuts), on es podrà enllaçar amb les línies R4, R12 o R7.

Pel que fa als trens a l’aeroport tindran la parada d’origen i final a l’Estació de França, és a dir, no pararan ni a Sants, ni a Bellvitge ni al Prat de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia