Educació

Els directors de centres públics de Barcelona s’oposen a haver de modificar els horaris al gener

Alerten que canviar a mig curs pot afectar “greument” la qualitat educativa i demanen mesures

Directors de centres educatius públics de Barcelona han impulsat un manifest on expressen el seu “desacord” per haver de modificar els horaris al gener, per l’entrada de 3.500 docents per la recuperació de l’horari lectiu. En el text, consideren que l’acord entre sindicats i Departament és una “molt bona notícia” però alerten que les millores no poden ser en detriment de canvis en els horaris i referents dels estudiants. Expliquen que han elaborat els horaris per donar resposta a les necessitats pedagògiques i asseguren que modificar-los a mig curs afectaria “greument” la qualitat educativa. Implicaria, afegeixen, una redistribució de matèries o tutories i comportaria “un trasbals important” dels referents dels alumnes i les famílies.

Les direccions afegeixen que una mesura com aquesta s’hauria de posar en marxa al juny per implementar-la a l’inici de curs i evitar la repercussió negativa en el procés d’aprenentatge de l’alumnat. En aquest sentit, alerten que pot afectar especialment els alumnes més vulnerables.

A més, expressen el seu malestar perquè asseguren que no han rebut comunicació oficial de l’acord entre sindicats i Departament i que tot el que saben és el que han vist a la premsa.

Per tot plegat, reclamen les mesures que corresponguin per revertir les conseqüències pedagògiques de l’acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia