Salut

Un pacient amb dolor rep cita per fer una ecografia pel 2024

L’usuari va preguntar a l’Hospital de Granollers si es tractava d’un error però li van confirmar les llistes d’espera pels casos no urgents per l’alta demanda de proves i la manca de personal

Un pacient amb dolor permanent en un peu, a qui el seu metge li va sol·licitar una ecografia de parts toves, ha rebut una citació de l’Hospital de Granollers (Vallès Oriental) per fer-li la prova el 29 d’octubre de 2024, d’aquí a més de dos anys. Aquest usuari de la sanitat pública, Pep Casanovas, va preguntar a l’hospital si es tractava d’un error, però li van explicar que l’Hospital de Granollers sofreix una alta demanda de proves que, juntament amb la falta de personal, està generant llistes d’espera per a casos no urgents que poden arribar a ser molt extenses, fins als dos anys.

Casasnovas ha explicat a Efe que sofreix un problema en un nervi del peu que li causa dolor permanent quan camina. Va acudir al seu centre d’assistència primària (CAP) perquè li miressin què li passava i la seva doctora va demanar una ecografia de parts toves a l’Hospital de Granollers, una prova que serveix per tenir imatges de tendons, músculs, articulacions o lligaments. La sorpresa del pacient va arribar en rebre la citació i llegir la data programada: 29 d’octubre de 2024 . El pacient va pensar que era un error i va trucar a l’hospital, però li van dir que era correcte, per a la seva gran sorpresa. “Això és una barbaritat!”, ha denunciat Casasnovas, qui no entén que, amb aquesta llista d’espera a Granollers, no li programin la prova a un altre centre sanitari proper, com l’Hospital de Sant Celoni.

Fonts de l’Hospital de Granollers consultades per Efe han indicat que es programen entre 5 i 6 proves diàries d’aquest tipus i que, en moments d’alta demanda i falta de professionals, es prioritza amb criteri clínic proves com els TAC o les ressonàncies magnètiques, determinants per a processos oncològics. L’hospital admet que, després de la pandèmia de la covid i amb la reactivació de tots els processos diagnòstics en l’atenció primària, han incrementat “considerablement” la demanda de proves en aquest centre.

En aquests moments, l’Hospital de Granollers ha incorporat més especialistes i està treballant per disminuir els temps d’espera. A més, en els propers mesos el nou mòdul polivalent (que incorpora un TAC) i el trasllat d’urgències (que permetrà l’ampliació del servei de diagnòstic d’imatge) ajudaran també en la reducció dels temps d’espera.

L’ecografia de parts toves no figura entre les proves sobre les quals el Servei Català de Salut (CatSalut) fa seguiment, però si controla altres ecografies que també es practiquen a Granollers: la urològica té 165 dies d’espera de mitjana, la ginecològica, 141, i l’abdominal, 99.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia