Societat

Gestions a Salt per una residència d’estudiants

L’equip de govern admet interès d’inversors en la construcció de l’edifici

El ple anual a Salt que debat la situació del municipi va servir ahir a l’alcalde, Jordi Viñas (ERC), per anunciar durant la sessió que l’equip de govern, d’ERC i Junts, fa gestions perquè “a mitjà termini” es construeixi una residència d’estudiants en el municipi.

Fonts municipals han informat que hi ha inversors interessats a construir la residència d’estudiants atès els nombrosos centres universitaris del municipi. A més, en el futur Salt rebrà el nou hospital Josep Trueta i el campus de salut a banda de centres de recerca i les facultats d’infermeria i medicina de la Universitat de Girona (UdG).

Viñas va explicar la possibilitat que hi hagi una residència al principi del ple extraordinari d’ahir al vespre, quan va repassar les gestions fetes en habitatge. Va esmentar, entre d’altres, els nou milions d’euros invertits des del 2019 perquè el parc municipal d’habitatge ja disposi de 200 pisos, alguns dels quals en procés de rehabilitació.

En el parc municipal d’habitatge l’equip de govern ja destina vuit pisos, el doble que l’any passat, a estudiants universitaris, a banda d’altres col·lectius, com ara els menors de 35 anys, les famílies joves i les famílies en situació de vulnerabilitat i que són ateses pels serveis de Benestar Social.

Cal recordar que a Salt el 95% dels estudiants que hi cursen algun grau viuen fora del municipi, segons una enquesta de la UdG el curs 2018/19. A Salt hi ha, entre d’altres, l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES), adscrit a la UdG, que és al barri de Mas Masó, a tocar del parc hospitalari Martí i Julià.

Referent a l’àrea urbana

En l’exposició inicial, Viñas va parlar de la feina de l’àrea municipal d’Ocupació i va elogiar la tasca d’El Viver d’Empreses, un espai de cotreball a la Coma Cros, “referent a l’àrea urbana”. L’alcalde va dir que hi ha un 90% d’ocupació en aquest centre, amb 19 emprenedors establerts de manera regular.

Els tres grups de l’oposició (PSC, Vox i IpS-CUP) van criticar la feina feta per l’equip de govern en la majoria d’àmbits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia