Societat

Banyoles posa les bases de la nova biblioteca

L’Ajuntament n’aprova el programa funcional

Cuenca replica amb contundència Jovent Republicà pel cas LGTBI

El ple de l’Ajuntament de Banyoles va aprovar ahir el pla funcional de la nova biblioteca, que s’ha de construir a la Providència. Hi van votar a favor l’equip de govern (Junts, amb majoria absoluta), ERC i Convivència i Progrés, mentre que Sumem Banyoles va votar que no. El programa és un document que marca les línies generals dels serveis que ha de donar l’equipament, i que ja s’havia presentat públicament la setmana passada. Serà un centre pensat perquè duri almenys 50 anys i capaç de donar servei a una Banyoles de 30.000 habitants (ara en té uns 20.000). La intenció és que la seva estructura sigui prou flexible per adaptar-se als canvis, va remarcar el regidor de Cultura, Miquel Cuenca. Tindrà uns 3.000 metres quadrats repartits en diferents nivells. Junt amb les zones de lectura per a adults i per a mainada, hi haurà una sala polivalent, un espai per a activitats infantils, una sala d’exposicions, aules d’estudi de diferents dimensions per a estudiants de totes les edats, un espai de formació i de tallers (amb una cuina), un petit auditori, una zona de cotreball i unes sales de treball.Sumem Banyoles va argumentar el seu vot contrari en el fet que la ubicació no la troben adient, el document no s’especifica els vincles que tindrà amb la resta d’equipaments culturals de la ciutat, no es resol la qüestió de la mobilitat i no s’hi esmenta la relació amb la resta de la comarca (la biblioteca tindrà àmbit comarcal).

Les JERC i Cuenca

En acabar el ple, representants de Jovent Republicà van demanar explicacions a l’equip de govern i al mateix regidor per unes piulades de Miquel Cuenca recomanant un llibre crític amb la teoria qeer que la branca juvenil banyolina d’ERC va considerar LGTBIfòbiques. En un to molt contundent, l’al·ludit els va retreure la campanya que havien fet contra ell, que va incloure un linxament públic amb cartells a la via pública, i els va acusar de tenir una actitud poc democràtica en no haver respectat el seu dret a la llibertat d’expressió. Finalment, va preguntar al portaveu d’ERC, Jaume Butinyà, si donava suport a Jovent Republicà en aquesta qüestió. La intervenció de l’alcalde donant per acabat el debat va evitar que Butinyà hagués de pronunciar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona