Societat

Unicef alerta que la pobresa infantil es cronifica

L’organització ha presentat una revisió dels indicadors proposats el 2018 i constata que hi ha un avenç insuficient i que “no val a badar”

UNICEF alerta de la cronificació de la pobresa infantil a Catalunya i reitera que “no val a badar”. Coincidint amb el 7è aniversari de l’aprovació de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible que se celebra aquesta setmana, l’organització ha presentat una revisió dels indicadors proposats el 2018 i constata que hi ha un avenç insuficient. “Som a les acaballes de 2022 i ben aviat serem a l’equador del camí per al compliment de l’Agenda”, avisa UNICEF. Actualment el 28,6% dels infants i adolescents de Catalunya -400.000- estan en risc de pobresa, segons l’Enquesta de Condicions de Vida (ECV) 2021 que publica l’IDESCAT. Una xifra que s’eleva fins al 31,8% si es pren com a referència la taxa de risc de pobresa o exclusió social (AROPE).

Així, 1 de cada 4 famílies amb fills es troba en risc de pobresa i el context d’inflació i escalada de preus en productes i subministraments bàsics fa la situació encara més difícil.”Les xifres, tot i la reducció de la taxa de pobresa i de l’AROPE respecte a l’any passat, continuen situant Catalunya al furgó de cua de la Unió Europea”, lamenten. Segons les dades corresponents al 2020, la taxa de pobresa infantil i AROPE del conjunt de la UE se situa en el 19,2% i 24% respectivament, d’acord amb les darreres disponibles a Eurostat.

UNICEF avisa que es tracta d’unes dades que continuen estant molt lluny dels objectius proposats de cara a l’acompliment de l’Agenda 2030 i confirmen que la pobresa infantil és un problema crònic a Catalunya.

Per tot plegat, l’organització reclama establir una protecció social d’infants i adolescents “a l’alçada dels desafiaments” i demana augmentar la inversió social, apostar pel desenvolupament i la implementació de la Garantia Infantil Europea i reforçar la política de prestacions econòmiques.

Abandonament escolar i cooperació insuficient

D’altra banda, UNICEF també repassa les xifres sobre abandonament escolar i cooperació al desenvolupament. A Catalunya gairebé el 15% de nois i noies abandonen prematurament els estudis, una xifra que si bé s’ha reduït progressivament en els últims deu anys, continua estant molt lluny de la mitjana europea (9,7%). Així, UNICEF insisteix en la necessitat d’establir un pacte educatiu que augmenti i blindi la inversió en educació i garanteixi una educació de qualitat.

En relació a l’Ajuda Oficial al Desenvolupament (AOD), UNICEF també desaprova l’indicador. Les dades del 2021 se situen en el 0,165%, una xifra que per l’organització continua estant lluny dels compromisos adoptats del 0,7%. “Enfortir la cooperació és clau per a la protecció i la promoció global dels drets dels infants”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona