Societat

Les federacions veïnals de Barcelona i Madrid fan pinya pel “descontrol” de les terrasses

Les dues organitzacions s’alien amb FACUA Madrid per sol·licitar la intervenció urgent del Defensor del Poble

Les federacions veïnals de Barcelona (FAVB) i Madrid (FRAVM) i FACUA Madrid s’han unit davant el que consideren que és un “descontrol” de les terrasses a les dues ciutats. Les tres organitzacions s’han aliat i han presentat un escrit conjunt al Defensor del Poble perquè intervingui. Consideren que els drets fonamentals dels veïns s’estan vulnerant per l’expansió de terrasses i apunten que això està perjudicant la salut del veïnat per sorolls, falta de descans, problemes d’accessibilitat i mobilitat, residus i seguretat ciutadana. Les tres entitats denuncien “l’incompliment constant” de les ordenances municipals i altres lleis per part dels restauradors, així com la falta de vigilància i sanció per part de les administracions locals.

En una compareixença simultània a les seus de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i de la Federación Regional de Asociaciones Vecinales de Madrid (FRAVM), els seus presidents, Ana Menéndez i Quique Villalobos, respectivament; acompanyats de Marian Díaz, presidenta de FACUA Madrid, han presentat l’escrit que hores abans havien enviat al Defensor del Poble, Ángel Gabilondo.

En l’escrit sol·liciten que s’iniciï una investigació per possible vulneració de drets fonamentals de la ciutadania i es procedeixi, si cal, a advertir les administracions competents.

Els veïns consideren que tot i que els ajuntaments de Barcelona i Madrid coincideixen en “el fracàs” a l’hora de regular per aconseguir la conciliació amb el descans i el dret a la ciutat del veïnat. A més, asseguren que sovint es topa amb taules i cadires enganxades a la façana en llocs on no estan permeses o amb terrasses que no respecten les distàncies mínimes de pas per al vianant que marquen les ordenances. Altres incompliments recurrents que apunten són la instal·lació d’un nombre de cadires i taules superior a l’autoritzat, l’absència d’exposició de l’autorització administrativa i la vulneració dels horaris de tancament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia