Societat

El cas Castellterçol es tanca amb una absolució

L’Audiència de Barcelona no veu delicte de corrupció en l’actuació de l’antic alcalde del municipi Manel Vila

L’exalcalde de Castellterçol Manel Vila i vuit persones més, entre regidors del seu equip de govern, tècnics municipals i empresaris, han quedat absolts per l’Audiència de Barcelona en un cas de presumpta corrupció. La secció 21 de l’òrgan provincial, on el mes de juliol passat es va celebrar el judici, ha dictat una sentència en què arriba a la conclusió que no han quedat provats els delictes de corrupció de què s’acusava els processats i en dicta l’absolució.

El cas, amb un rerefons de lluita política, es remunta al 2012, quan el PIC, partit independent del municipi, va presentar una denúncia contra l’alcalde Manel Vila per la manera com s’havien gestionat els fons provinents del pla d’ajuda que el govern de Zapatero va posar en marxa per combatre la crisi del 2008. Castellterçol va presentar un plec de projectes per ser finançats per l’Estat i va tirar endavant la contractació i les obres. És precisament sobre la manera com es van dur a terme les contractacions que es va presentar la denúncia, acusant l’alcalde, regidors i col·laboradors de posar-se d’acord per adjudicar les obres a unes determinades empreses, cosa que la sentència ha desestimat.

Carme Tantiñà, que es va alternar a l’alcaldia amb Vila, va encapçalar la denúncia i ha mantingut l’acusació fins al final, amb peticions de pena de presó elevadíssimes, de 9 anys, i també inhabilitació per a càrrec públic. En canvi, el ministeri fiscal només va acusar per prevaricació, amb una petició de pena molt menor.

Entre el partit de Tantiñà, el PIC, i CiU, al qual pertanyia Vila, hi havia un acord per alternar-se al govern, però el 2013 quan el convergent va assumir el càrrec els altres van presentar una moció de censura i una denúncia. Aquest fet va dinamitar les relacions entre un partit i l’altre i va provocar que els regidors de CiU passessin a l’oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia