Salut

Doble vacunació per als majors de 60 a partir del 17

Dilluns ja es podrà demanar cita per rebre protecció contra la grip i la covid

Embarassades, certs malalts crònics i els seus cuidadors també hi accediran

Les persones majors de 60 anys podran demanar hora per rebre les vacunes contra la covid-19 i la grip a partir de dilluns vinent. Es podrà fer preferentment per via telemàtica, però també al CAP, i l’administració dels vaccins està previst que comenci a partir del dia 17. Amb tot, algun centre podria començar abans en funció de la seva capacitat i de com hagi avançat amb la vacunació de les persones majors de 80 anys, que ja està en curs. La intenció és que la campanya estigui enllestida a finals de novembre.

Des que va començar la vacunació a les residències i als més grans, ja s’han posat 191.412 dosis (91.508 contra la covid-19 i 99.904 antigripals). La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, recorda que els majors de 80 anys han hagut de rebre un missatge citant-los per la vacunació i demana que, en cas contrari, contactin com abans millor amb el seu CAP de referència.

A banda del factor d’edat, Salut recomana la vacunació a les embarassades i les persones amb factors de salut crònics, com ara diabètics o població amb problemes cardiovasculars, i a qui tingui immunosupressió. A més, també hi tindrà accés qui pugui transmetre la covid o la grip a persones d’alt risc, incloent-hi les cuidadores o el personal sanitari i sociosanitari. A banda, als bombers només se’ls vacunarà de la grip.

Catalunya disposa de dos milions de dosis de vacunes per a la covid de dos tipus diferents: les de Pfizer que ja han estat adaptades a la variants d’òmicron BA.4/BA.5 (les que circulen ara gairebé al 100%) i les de Moderna que es van preparar contra la primera soca d’òmicron però que també s’han mostrat efectives contra l’actual. En tractar-se de dosis de record, la quantitat inoculada és menor que les anteriors. De vaccins antigripals se n’han adquirit 1.604.800, gairebé 35.000 més que en la darrera temporada.

L’objectiu de Salut és assolir quotes superiors al 75% de cobertura en gent gran i sanitaris i del 60% en embarassades i malalts de risc.

LA XIFRA

42,9
per cent de les mostres
d’infeccions respiratòries recollides la setmana passada corresponen a refredats comuns. Un 7,8% són de covid i un 7,5%, de grip.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia