Infraestructures i serveis

El PGE sols preveu un estudi per al TAV a l’aeroport gironí

El diputat socialista Marc Lamuà defensa els 112,9 milions d’inversió previstos i l’augment en ferrocarril i xarxa viària, també a l’AP-7

ERC lamenta que queden “per sota de la participació de Girona en el PIB estatal”

El diputat del PSC per Girona al Congrés Marc Lamuà va defensar ahir el paquet d’inversions en infraestructures previst en la proposta de pressupost general de l’Estat (PGE) que ha iniciat la tramitació a la cambra. En va destacar els 112,98 milions previstos, 107,5 dels quals per a infraestructures. El ferrocarril se n’endú la meitat, 53 milions, majoritàriament en obres de la xarxa convencional de Rodalies i mercaderies en ample ibèric. I “en les inversions d’Aena s’inclou l’estudi del baixador del TAV, com ja es va fer públic el 2019, quan es va signar el protocol” entre les empreses aeroportuària i ferroviària i el ministeri, va assenyalar Lamuà. Però d’entrada no aniran més enllà.

El baixador i la interconnexió de l’aeroport gironí amb la línia del TAV era una de les inquietuds d’ERC, ja que no quedava clar en la proposta de PGE per a l’any vinent. La partida, segons va aclarir Lamuà, s’inclou només en forma d’estudi dins dels 6,47 milions del conjunt d’inversions que Aena planteja a la infraestructura aeroportuària. “Hi ha el compromís de fer-lo i es manté per al 2023”, va declarar en roda de premsa.

El PGE, a més, inclou 3 milions d’euros per al pla de millora dels accessos a l’AP-7 –se’n creen de nous i es milloren els existents– i 3,1 per millorar la travessera urbana de l’N-260 a Sant Jaume de Llierca, així com la millora d’altres vies i la canalització de comunicacions a l’eix pirinenc. També, l’acabament de les obres de l’N-II entre Maçanet i Tordera.

Segons el PSC, els comptes preveuen, així mateix, 14,5 milions per al nou arxiu històric de Girona, 0,6 milions per al litoral, i ajuts per al Museu Arqueològic de Banyoles, la Fundació Ciutat Invisible del Temporada Alta, la Fundació Gala-Dalí i el projecte de la Casa Walter Benjamin a Portbou. Lamuà va defensar que hi haurà més diners per als pensionistes, l’ingrés mínim vital i ajuts.

LA XIFRA

6,47
milions
és l’assignació per a millores a l’aeroport de Girona-Costa Brava, on la reivindicada estació del TAV només avançarà amb l’encàrrec d’un estudi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC