Societat

Una comèdia de misteri per Sant Martirià

La producció teatral banyolina de la festa major és ‘Un mort a can Puig’, basada en l’obra d’un suposat John D. Gardener, dirigida per Andrea Portella

Com marca la tradició, l’obra teatral de producció local que s’estrenarà a la festa major de Banyoles d’aquest any serà una comèdia, aquest cop, amarada de misteri: Un mort a can Puig. El muntatge el dirigeix la banyolina Andrea Portella i l’interpreten Salvador Duran, Arnau Soler, Anna Puig, Jordi Angelats Peipetit, Jaume Vicens i Isabel Boix, vinculats a diverses companyies de la ciutat. El to divertit del projecte ja comença amb els crèdits: oficialment és una adaptació d’una obra d’un “reconegut dramaturg” anomenat John D. Gardener, de qui és impossible trobar informació. En la mateixa línia, el títol és una picada d’ullet a Can Puig, per més que en el guió la referència es dirigeix al mort en qüestió, de cognom Puig, i no pas al barri banyolí.

Ironies al marge, el regidor de Cultura, Miquel Cuenca, va presentar el nou muntatge com “una exaltació de banyolitat” i reflex de “la vitalitat teatral de Banyoles”, considerant que resulta una “bona mostra de l’escena teatral de Banyoles des de la directora, els actors i actrius, l’escenografia i la producció”.

LA FRASE

El públic tindrà un paper important per desvelar el que anirà passant a l’escenari
Andrea Portella
DIRECTORA

No n’hi ha prou amb set funcions

L’Ajuntament havia programat inicialment set funcions d’Un mort a can Puig, repartides entre el cap de setmana de Sant Martirià (22, 23 i 24 d’octubre) i el següent, però com que les entrades s’estan venent a molt bon ritme ( www.cultura.banyoles.cat ) ja han afegit una vuitena representació, que s’ha programat per al dia 30 a les 12 del migdia.

“És una comèdia de misteri que estem segurs que agradarà a totes les edats i on el públic també tindrà un paper important per desvelar el que anirà passant a l’escenari”, va avançar ahir la directora, Andrea Portella. També van apuntar les línies mestres de l’argument: l’Esteve Puig mor de manera misteriosa en la nit de la seva festa de compromís, un fet a partir del qual es genera una “desastrosa successió de catàstrofes; el caos envairà els personatges, les històries, les habitacions i, fins i tot, les parets de la seva mansió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia