Administracions

Roses connectarà amb carril bici totes les urbanitzacions

El projecte ha estat l’escollit entre els 10 portats a votació en el marc del pressupost participatiu per al 2022

Només 18 vots l’han separat de la proposta de transformació de l’antic càmping Bahía

El projecte d’interconnexió de totes les urbanitzacions del municipi entre si en un carril bici i per a vianants amb la voluntat de fer més sostenible la mobilitat, és la proposta escollida en votació pels veïns i veïnes de Roses. S’executarà pròximament i ha estat la que ha tingut més suports de les 10 actuacions que s’havien portat a votació, en el marc del pressupost participatiu per al 2022.

S’hi invertiran 300.000 euros i la proposta ha estat guanyadora amb 323 vots, al davant del projecte que volia convertir l’antic càmping Bahía en el pulmó verd de Roses (305 vots). Les dues propostes amb més vots tenien un cost previst d’uns 300.000 euros.

D’altres projectes posats a votació eren la millora de l’espai del parc de patinatge, incorporant un circuit de ressalts, un parc infantil i porteries a l’antiga pista de bàsquet (160.000 euros).

També es proposava crear una ruta d’art permanent, com a atractiu turístic (300.000 euros) i l’habilitació de tres punts de reciclatge selectiu al llarg del passeig (45.000 euros). Es proposava també fer créixer els aparcaments públics amb carregadors per a cotxes elèctrics (300.000 euros); instal·lar plaques solars a tots els equipaments municipals (300.000 euros); sanejar i arreglar el tram Z l’avinguda de la Riera de la Cuana des d’Arquitecte Gaudí fins a la Gran Via, o instal·lar contenidors per al reciclatge de l’oli (18.000 euros), i també el projecte per incrementar el nombre de papereres (tres nous punts) tant a les platges com a la vila (36.000 euros).

Fins a 865 persones –fet que representa un 5,1% de participació– van fer arribar les seves votacions a través del web www.tudecideixesroses.cat, on van emetre un total de 1.934 vots. La franja d’edat entre els 31 i els 45 anys és la que ha pres part més activament en la fase de votació, representant un 39,29% del total de votants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia