Salut

Indonèsia

Troben dissolvents en xarops després de la mort d’almenys 133 nens

Els fàrmacs contenen etilenglicol i dietilenglicol, que són d’ús industrials

Les autoritats investiguen dues farmacèutiques per irregularitats en la fabricació de solucions per a la tos i la febre

Les autoritats d’Indonèsia han informat aquest dilluns que han trobat dissolvents contaminants en xarops per al refredat produïts per dos laboratoris locals. L’anunci arriba enmig de la investigació de la mort per intoxicació renal d’almenys 133 nens, en la seva majoria menors de 5 anys.

L’Oficina per al Control de Drogues i Aliments d’Indonèsia (BPOM, sigles en indonesi) ha precisat que els dissolvents trobats són etilenglicol (EG) i dietilenglicol (DEG), els mateixos components detectats a l’organisme dels nens morts, ha informat el portal Kompas.

Els dissolvents EG i DEG són d’ús industrial i es fan servir en la fabricació de tabac, líquids de frens i lubricants, entre d’altres. No obstant, de vegades són utilitzats de manera il·legal en altres productes de consum.

Els fabricants dels xarops investigats són PT Yarindo Farmatama i PT Universal Pharmaceutical Industries, que han estat acusats d’irregularitats en la fabricació de xarops per a la tos i la febre.


Més de 200 casos
Almenys 241 nens han patit fallides renals a 22 províncies indonèsies, dels quals 133 han mort des del passat gener, tot i que la majoria de víctimes s’ha concentrat en els últims tres mesos. El normal és que hi hagi un o dos casos de fallides renals al mes en nens.

Les autoritats indonèsies, que han prohibit la venda de tots els xarops per a la tos i la febre, han trobat components “perillosos” en alguns dels menors amb fallida renal: EG, DEG i èter butílic d’etilenglicol (EGBE).

Indonèsia va començar a investigar els casos de fallides renals infantils després que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) emetés una alerta per la mort de més de 60 menors per aquesta raó a Gàmbia. Se sospita que la causa de les morts a Gàmbia van ser una solució oral i tres xarops per a la tos i el refredat contaminats amb EG i DEG que havien estats fabricats pel laboratori indi Maiden Pharmaceuticals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia